Vágólapra másolva!
A Premiership huszonnyolcadik fordulójának vasárnapi játéknapján a West Ham 2-1-re legyőzte a West Bromwichot, így éppen ellenfelét megelőzve feljött a tabella tizennyolcadik helyére. A kiesőjelölt Birmingham szintén 2-1-re nyert a Liverpool ellen, amelyben a gólt szerző Michael Owen csak csereként kapott lehetőséget Gerrard Houllier vezetőedzőtől. Az angol szövetség megbüntetheti a Manchester Unitedet, ha beigazolódik, hogy a klub tavaly titokban tárgyalt Sven-Göran Eriksson angol szövetségi kapitánnyal.
A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030222apremiership.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020815premiership.html

A válogatott Trevor Sinclair duplájával diadalmaskodó, s a tizennyolcadik helyre előrelépő West Hamet három, míg a West Bromwichot öt pont választja el a bennmaradást jelentő pozíciótól. A Liverpool negyvenhárom pontjával csak hetedik a táblázaton, s a Mersey parti egylet a legutóbbi tizenöt mérkőzésén immmár hetedszer kapott ki.

A szombaton Boltonban döntetlenező Manchester Unitedhez kapcsolódó hír, hogy az Angol Labdarúgó Szövetség súlyosan megbüntetheti a klubot, ha beigazolódik, hogy tavaly titokban tárgyalt Sven-Göran Erikssonnal - jelentette az MTI. Az FA eljárást indít, s az egyik tisztségviselő máris "borítékolja" a klub bűnösségét.

"A lehető legkomolyabban ki kell vizsgálni az ügyet, amennyiben példát akarunk mutatni. Ha arról kérdeznek, hogy tárgyalt-e Svennel a Manchester Uniteddel, akkor igennel válaszolnék" - mondta a névtelenségbe burkolózó szövetségi alkalmazott.

Nem Eriksson lesz Ferguson utódja/sport/focivilag/20030222nemeriksson.htmlMégis lesújthat a törvény a Bayernre/sport/focivilag/20030223megis.html

Sir Alex Ferguson, a MU vezetőedzője néhány napja azt állította, a klub tavaly már megállapodott Erikssonnal, mielőtt ő mégis meghosszabbította 2005-ig a kontraktusát. A skót tréner szerint a svéd kinevezésének elsősorban a manchesteri vezetők örültek volna, mert a szövetséggel 2005-ig szerződésben álló kollégája "bólogató János", aki szinte senkivel sem vitatkozik, s mindennel elégedett.

Premiership, 28. forduló:
West Bromwich - West Ham 1-2 (0-1)
gól: Dichio (51.), illetve Sinclair (45., 67.)

Birmingham - Liverpool 2-1 (1-0)
gól: Clemence (34.), Morrison (68.), illetve Owen (77.)