Vágólapra másolva!
Március 25. és április 16. között az Egyesült Arab Emírségekben rendezték volna a junior labdarúgó-világbajnokságot, ám a pattanásig feszült iraki helyzet miatt Sepp Blatter,  a FIFA elnöke bejelentette: bizonytalan időre elhalasztják a tornát.

A napokban a 24 válogatottat megmozgató esemény számos résztvevője kifejezte aggodalmát a háborús helyzet miatt, s most - a nyomásnak engedve - végre lépett Blatter: "Nehéz szívvel hoztuk meg ezt a döntést, mert a rendezők csodálatos munkát végeztek, és minden készen állt ahhoz, hogy sikeres világbajnokságot produkáljanak A FIFA azonban felelősséggel tartozik a résztvevők - sportolók, vezetők, újságírók, nézők - testi épségéért."

Nem valószínű, hogy a FIFA új helyszínt keresne az eseménynek, ezért is fogalmazott úgy Blatter, hogy elhalasztja, nem pedig törli a világbajnokságot. A régióban mostanság egyre-másra mondják le a versenyeket. A csütörtökön kezdődött Dubai Desert Classic nevű nagyszabású golftornáról visszalépett az amerikai Tiger Woods, a világ legjobb golfjátékosa.

A Dubai World Cup, a földkerekség legmagasabban díjazott lóversenyének rendezői azonban bejelentették, hogy a futamot a terveknek megfelelően lebonyolítják március 29-én, számos amerikai lóval a mezőnyben.

Az 1977 óta megrendezett junior vébé címvédője Argentína, amely 2001-ben diadalmaskodott. A viadal történetében olyan világnagyságok léptek pályára és szereztek maguknak hírnevet, mint Diego Maradona, Ramón Díaz, Marco van Basten, Luis Figo, Thierry Henry és Raúl, akik valamennyien szerepeltek a döntőben.

Ch. Gáll András