Vágólapra másolva!
Már majdnem mindenki elfelejtette a múlt heti Debrecen-Ferencváros (2-0) bajnoki mérkőzés egyik kínos jelenetét, amikor is a televíziós felvételek szerint Lipcsei Péter Dombi Tibor combjára taposott, ám a fegyelmi bizottság, miután videóról is megtekintette a jelenetet, a keddi ülésre beidézte a ferencvárosi csapatkapitányt. A kérdés az: vajon szándékosan okozott-e sérülést Lipcsei, avagy sem.

"Mindenki elhiheti, hogy nem szándékosan léptem rá Dombi Tibi combjára, egyszerűen nem tudtam átugrani, hiszen a becsúszást követően a földön pörgött. Sohasem okoztam súlyos sérülést senkinek, ezért bosszant, hogy most a tévévisszajátszások alapján pellengérre akarnak állítani" - mondta a Ferencváros 31 éves csapatkapitánya.

- Esetleg a tévésekre neheztel?
- Nem haragszom rájuk, mivel a munkájukat végzik, de a kettős mérce idegesít. Amikor korábban az MTK ellen "agyonrúgtak", vagy amikor éppen az egyik debreceni védő úgy fejelte le csatárunkat, Jovicot, hogy ott sem volt a labda, még véletlenül sem vetítették le annyiszor a történteket, mint az én múlt heti esetemet. Talán az is jelzésértékű, hogy az a riporter, aki a debreceni meccsünket is közvetítette, a szombati Győr elleni bajnokin odajött hozzám, és elnézést kért.

- Gondol arra, hogy eltilthatják?
- Még véletlenül sem, hiszen csak ismételni tudom, nem szándékosan léptem rá Dombira. Hallom, hogy a debreceniek a meccs után látleletet vetette Dombi sérüléséről, amivel feltehetően Bajzát korábbi súlyos eltiltására is emlékeztetni szeretnék a fegyelmi bizottságot, de egyvalamit nem szabad elfelejteni. Bajzát eltörte ellenfele lábát, én viszont, mint jeleztem, még sohasem okoztam egyetlen futballistának sem súlyos sérülést. Tiszta a lelkiismeretem, s ami számomra ugyancsak fontos, Garami József hitt nekem.

Fölényesen nyert a Fradi/sport/magyarfoci/20030315pontot.htmlDebrecenben bukott az FTC/sport/magyarfoci/20030312siman.html

- Egyébként a jövőre nézve elfogadhatónak tartja, hogy a fegyelmi bizottság a videofelvételek alapján szabjon ki büntetéseket?
- Abszolút mértékben, hiszen a játékvezető, sőt a partjelzők sem láthatnak mindent a pályán. Ugyanakkor az én esetemben a játékvezető három méterre állt az esettől, s nyilván elsőként reagált volna, amennyiben hátsó szándékkal közeledtem volna Dombi felé.

Bánki József