Vágólapra másolva!
Amíg Angliában kiélezett versenyt hoz az aranyéremért vívott harc, s a Manchester United beérte a korábban magabiztosan vezető Arsenalt, addig Európa másik három topligájában egyre inkább úgy tűnik, a Bayern München, a Real Madrid és a Juventus megállíthatatlan.

A legfontosabb esemény Anglia futballpályáin a hét végén természetesen az volt, hogy az Arsenal pontelőnye elfogyott a Manchester Uniteddel szemben: az Ágyúsok csak egy döntetlenre voltak képesek az Aston Villával szemben, amely pedig immár öt mérkőzés óta nyeretlen, miközben a MU legázolta a Liverpoolt. A Vörös Ördögöknél Ruud van Nistelrooy mindkét gólját tizenegyesből szerezte, és sorozatban a 17. büntetőjét értékesítette manchesteri színekben, Ryan Giggs pedig közel két év után először tudott betalálni az Old Traffordon.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030405apremiership.htmlManchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50497Arsenal FChttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45155

A Newcastle viszont kiesni látszik az aranyért folytatott küzdelemből, hiszen a Szarkák vitatott körülmények között ugyan, de kikaptak az Evertontól: a hazaiak győztes találata egy igen csak vitatható tizenegyesből esett, ráadásul az akció közben a vendégek egyik védője a földön feküdt. A hátsó régiókban is élesedik a küzdelem, a Bolton például a Manchester City legyőzésével tovább távolodott a kiesési zónától.

A Wanderers drukkerei új közönségkedvencet találtak a nigériai Jay-Jay Okocha személyében, aki annak ellenére is ünnepeltek, hogy kihagyott egy tizenegyest: a klub kabalaállata, Lofty, az oroszlán pólóján az alábbi felirat volt olvasható: "Jay-Jay - olyan jó, hogy kétszer is elnevezték". A ruhadarab minden bizonnyal az ajándékboltok nagy slágere lesz a közeljövőben Boltonban. A Birmingham kapusának hatalmas hibája miatt kapott ki a Tottenhamtől, és a csapat mestere, Steve Bruce most bánhatja csak igazán, hogy a téli átigazolási szezonban a hat új szerzemény között egy portás sem érkezett: a sérült Nico Vaesent helyettesítő Marriott bakija még sokba kerülhet a csapatnak.

A West Ham immár öt mérkőzés óta őrzi veretlenségét, de a Southampton ellen csak egy döntetlenre futotta erejéből, mivel a Szentek gólgépe, James Beattie a Kalapácsosok ellen is betalált, szezonbéli 21. találatát szerezve. Chris Marsden, illetve Lee Bowyer is 21-nél tart, ám nem a gólok, hanem a sárga lapok számát tekintve: a maga nemében ez sem mindennapi teljesítményt.