Vágólapra másolva!
Szeiler József, az FTC Rt. vezérigazgatója már a hétfői sajtótájékoztatón jelezte, házon belül fegyelmi eljárást is indítanak egy labdarúgó ellen a múlt pénteki, botrányos FTC-DVSC bajnoki mérkőzésen tapasztalt sportszerűtlen jelenetek miatt. A büntetést kapó labdarúgó nem más, mint Aleksandar Jovic, aki a Fradiból az MTK-ba igazolhat.

A Ferencváros szerb centerét azért akarják megbüntetni klubon belül, mert becserélése után előbb a debreceni Vincze Gáborral kakaskodott, majd megütötte Bernáth Csabát is. Szeiler József azt is bejelentette, hogy a fegyelmi tárgyalás befejezéséig felfüggesztik a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat a játékossal.

Azt a ferencvárosi vezető már nem tette hozzá, hogy Jovic ezek után könnyen elhagyhatja az Üllői úti stadiont, jóllehet egész tavasszal erről szóltak a hírek a zöldeknél. Méghozzá azt is tudni vélték többen a Fradinál, hogy az Üllői úton egyébként nagy népszerűségnek örvendő Jovic az MTK-ban folytatja pályafutását, ennek jelen pillanatban még nagyobb a valószínűsége. A csatár mellesleg számított arra, hogy fegyelmit indítanak ellene, és a nálunk megszokottól eltérően úgy vélekedett, megérti a döntést, sőt jogosnak is tartja a büntetését.

Azért az ügyhöz hozzátartozik, hogy a Fradinál Garami József szakmai igazgató korábban is osztott ki pénzbüntetéseket, ám az a bevett gyakorlatnak megfelelően a klub belügyének számított. Elsősorban ezúttal is pénzbüntetésre számíthat Jovic, aki a szurkolók szeretete dacára meglehetősen kevés lehetőséget kapott a bizonyításra tavasszal, s ezért maga is fontolgatta a távozását. Igaz, azt azért mindig hozzátette, Magyarországon a Fradin kívül nem szeretne más klubban szerepelni.

A jelek szerint azonban a klub és a csatár közötti szakítás ezúttal végképp elkerülhetetlen.

Bánki József