Vágólapra másolva!
Saadi Kadhafi, Muammar Kadhafi líbiai elnök fia júliusban próbajátékon vesz részt az olasz Serie A-ban szereplő Perugia csapatánál.  Serse Cosmi, a Perugia szakvezetője nem tartja kizártnak, hogy az ifjabb Kadhafi a csapat játékosa lesz.

Saadi Kadhafi, az Egyesült Arab Emirségekbeli Al-Ittihad és a líbiai válogatott középpályása már 30 éves, de még nem adta fel, hogy valóra váltsa dédelgetett álmát, és az olasz élvonal labdarúgója legyen. "Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy egyáltalán részt vehetek a próbajátékon. Bízom benne, hogy sikerrel járok. Az olasz bajnokság azonban roppant erős, és óriási a nyomás a játékosokon" - hangsúlyozta Kadhafi jr.

Saadi nemcsak futballista, hanem a Líbiai Labdarúgó-szövetség alelnöke is, nem beszélve arról, hogy jelöltette magát az Afrikai Labdarúgó Konföderáció (CAF) elnöki posztjára. Emellett érdekeltségei vannak az olasz futballban: a Juventus részvényeinek 7,5 százalékát birtokolja, s a B osztályú Triestinában is van egy részvénypakettje, 33 százalék erejéig.

Ch. Gáll András