Vágólapra másolva!
Hétfőn elutazott kéthetes dunavarsányi edzőtáborozására a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő MTK Hungária FC, amelynek keretéhez próbajátékosként csatlakozott Pape Seydou Diop is. Az 1979. január 12-én született szenegáli középpályás unokaöccse a tavalyi világbajnokságon negyeddöntős válogatott egyik sztárjának, Pape Bouba Diopnak.

A magyar bajnokkal gyakorló játékos szerepelt a Norwich Cityben, a Lens-ban, az FC Aarauban, s a legutóbbi szezonban román kupagyőztes volt a Dinamo Bucurestivel. Pape Seydou Diop - az MTK honlapja szerint - kilencszer játszott a szenegáli válogatottban, és három gólt szerzett szerint.

Az afrikai futballista mellett a szlovákiai Szabó Ottó és a Monorról érkezett Lengyel Roland is bekerülhet Egervári Sándor vezetőedző keretébe. A szombaton kulcscsonttörést szenvedett, s vasárnap megműtött Illés Bélára négy-, öthetes kényszerpihenő vár, így ő természetesen nem utazott Dunavarsányba.

Az MTK kedden 18 órakor a szlovák bajnokságban nyolcadik helyen végzett MSK SCP Ruzomberokkal találkozik felkészülési mérkőzésen. A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában (július 30. és augusztus 6.) a HJK Helsinki (finn)-Glentoran (északír) párharc győztese lesz a kék-fehér együttes ellenfele.