Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét remekül mutatta, hogy a mai labdarúgásban már nem nagyon beszélhetünk nyári szünetről: miközben zajlanak az észak-európai bajnokságok és az Intertotó-kupa, máris megkezdődött az ukrán pontvadászat, ráadásul a CONCACAF-térség bajnokságba, az Arany-kupa is kezdetét vette.
Lars Hirschfeld (Kanada): Az Arany-kupa első napján rögtön megszületett az első meglepetés, hiszen a kanadai együttes 1-0-ra verte az esélyesebbnek tartott Costa Ricát. Pedig a közép-amerikaiak végigtámadták a meccset, ám nem tudtak mit kezdeni a kanadai kapussal, Hirschfelddel, aki csak azért védhetett, mert az első számú portás, Pat Onstad sérüléssel bajlódik.
Branislav Labant (szlovák, MSK Zilina): Északi szomszédainknál az elmúlt hét végén rendezték meg a szuperkupa döntőjét, ahol a bajnoki címvédő MSK Zilina a kupagyőztes Matador Púchov ellen lépett pályára. A zsolnaiak 2-0-ra nyertek, és a mérkőzés legjobbja védőjük, Labant volt, aki amellett, hogy sikeresen állította meg az ellenfél támadásit, egy gólt is szerzett.Cris (brazil, Cruzeiro): A brazil listavezető játékosa csak nemrég tért vissza a klubhoz, hiszen a tavaszi szezont kölcsönben a Bayer Leverkusenben töltötte, azonban a gyógyszergyáriaknál nem nagyon ment neki a játék. A Cruzeiróban aztán ismét magára talált, és a hét közi, Fortaleza elleni bajnokin védő létére két gólt is szerzett, így segítette győzelemre együttesét.Michael Baur (osztrák, SV Pasching): A védő tavaly nyáron nagy reményekkel igazolt a Hamburger SV-hoz, azonban a német élvonalban csak kevés lehetőséget kapott, így pár hete visszatért Ausztriába, mégpedig a Paschingba. A klub az Intertotó-kupában szerepel, és a második fordulóban a macedón Pobeda Prilepet verte ki, mégpedig nagy részben Baurnak köszönhetően, hiszen a középhátvéd nagyon fontos gólt szerzett a visszavágón.Andrij Neszmacsnyij (ukrán, Dinamo Kijev): Az ukrán együtteseknek nem sok pihenőjük volt a nyáron, hiszen az országban máris elkezdődött a bajnokság. A címvédő Dinamo az első fordulóban sima győzelmet aratott az SC Volin Luck ellen, és az 5-1-es diadalból még a védő Neszmacsnyij is góllal vette ki a részét.
Tero Koskela (finn, Tampere United): A tamperei csapatnak sűrű hete volt, hiszen négy napon belül két mérkőzésen is pályára kellett lépnie. A csütörtöki, FC Jokerit elleni bajnoki nem okozott túl nagy gondot, a gárda 5-0-ra nyert, a hét végi, Szutjeszka Niksics elleni idegenbeli Intertotó-kupamérkőzés annál több izgalmat hozott. Itt végül Koskela utolsó percben szerzett találatával nyert és jutott tovább a finn csapat, és mivel a középpályás a Jokerit ellen is betalált, így megérdemelten került be a hét álomcsapatába.Mikael Andersson (svéd, Hammarby): A Hammarby Helsingborg elleni bajnokija sokáig gól nélküli döntetlenre állt, és úgy tűnt, hogy a két csapat megosztozik a pontokon. Tíz perccel a lefújás előtt azonban jött a hazaiak középpályása, Mikael Andersson, aki a találkozó hajrájában kétszer is betalált, megszerezve együttesének a három pontot.Szerhij Mizin (ukrán, Karpati Lviv): A Dinamo mellett a lvivi gárda is magabiztos győzelemmel kezdte az ukrán bajnokságot, és ez elsősorban középpályásának, Mizinnek volt köszönhető. A játékos ugyanis egymaga eldöntötte a Krivbassz Krivij Rih elleni találkozót azzal, hogy a második félidőben mesterhármast vágott.Karel Snoeckx (belga, Lierse SK): A Lierse együttesének egygólos hátrányt kellett ledolgoznia az Intertotó-kupában a második fordulóban, és ez tökéletesen sikerült is a gárdának, hiszen hazai pályán 5-1-re verte a bosnyák Szloboda Tuzlát. Pedig a szünetben még a vendégek vezettek, de a második félidő első percéven Snoeckx kiegyenlített, majd ő volt az, aki a 89. minutában feltette az i-re a pontot.
Brian McBride (Egyesült Államok): A címvédő USA csapata ott folytatta az Arany-kupán, ahol a tavalyi tornán abbahagyta, és az El Salvador elleni meccsen sima 2-0-s győzelmet aratott. A találkozó hőse az amerikaiak csatára, McBride volt, aki előbb gólpasszt adott Eddie Lewisnak, majd maga is betalált.Mauro Lustrinelli (svájci, FC Wil): A helvét gárda fennállása során először szerepel a nemzetközi porondon, és nem is áll rosszul: az Intertotó-kupa második fordulójában a holland Willem II együttesét verte ki. A hazai, 3-1-es győzelemből a csatár Lustrinelli két góllal vette ki a részét.