Vágólapra másolva!
Rend, fegyelem honol Újpesten, amióta Mezey György átvette a lila-fehér együttes szakmai irányítását. A szurkolók bizakodnak, hogy a hamarosan kezdődő új idényben a bajnoki címre is esélyes csapatuk lesz, míg a sportág egyik legfelkészültebb egyénisége érdeklődésünkre kijelentette: a kombinatív futballal szeretnék egy kicsit a múltat is megidézni a Megyeri úton.

- Mennyiben vonzotta Újpestre, hogy a klub futballstílusát korábban a kombinatív, közönségcsalogató játék jellemezte?
- Ez egyértelműen vonzott Újpestre, hiszen az egész munkánk is erre épül. Mármint hogy eszes, finomságra és precizitásra épülő, úgymond játékos csapatot akarunk kialakítani. Ez egyébként tökéletesen egybecseng a futballfilozófiámmal is.

- Miként fogadták a Megyeri úton?
- Abszolút kedvesen, ráadásul már az edzőmeccseken is kinn volt 2-3 ezer szurkoló, ami nagyon magas szám, elvégre máshol a bajnoki fellépéseken nincs ennyi néző a lelátókon.

- Elégedett a csapatépítés ritmusával?
- Akadtak biztató kombinációk az eddigi mérkőzéseken, ám van még dolgunk bőven a bajnoki rajtig. A hiányposztjaink is ismertek, mivel alig akad ballábas játékosunk. A védelemben is mindössze egy van, Juhár Tamás, ő viszont inkább középen szerepel. Dicséretesen mozog a vezetőség is, ám megnehezíti a munkájukat a költségvetés karcsúsítási kényszere.

- Újpesti szerepvállalásában mekkora szerepet játszott a gyakorlati munka iránti vágy?
- Nagyot, hiszen egy edzőnek a pályán a helye, nem az irodában. Újabb betekintést akartam nyerni a gyakorlati munkába, s remélem, sikeresen dolgozunk majd együtt a játékosokkal, és a szurkolók is örömüket lelik a csapatban.

Bánki József