Társoldalunk:

Arany Ászok Liga lett a labdarúgó NB I

"A Magyar Labdarúgó Ligának nem volt szerződése a Borsodi Sörgyár Rt.-vel. Semmilyen pénzügyi, jogi, illetve szerződéses kapcsolat nem állt fent. A ligának egy angol céggel van szerződése, amely megnevezheti a névszponzort" - mondta Szieben László ligaigazgató.

Az MLL igazgatója a Borsodi Sörgyár Rt. álláspontjára reagált, mely szerint a cég továbbra is érvényben lévőnek tekinti az IMS sportmarketing cégen keresztül 2001-ben a Hivatásos Labdarúgó Ligával öt évre aláírt, a profi liga névadó szponzori jogairól szóló szerződést. Az idén júniusban, a liga által a - cég szerint - jogellenesen kiírt pályázaton ugyanezen ok miatt nem induló Borsodi jogai érvényesítése érdekében peres eljárást indít.

A cég álláspontja szerint a békés megegyezésre vonatkozó minden kezdeményezését elutasította a liga, miután az év elején kiderült, hogy a tulajdonos-ügyvezető halála miatt az IMS szerződéses kötelezettségeit nem tudja teljesíteni. A Borsodi felajánlotta, hogy átvállalja a teljesítést, amit a sörgyár szerint a liga a Ptk. 286. paragrafusa szerint köteles lett volna elfogadni.

A liga ezt elutasította, viszont új ajánlatában a névszponzori cím minimális díját 300 millió forintban jelölte meg, illetve megfogalmazta azokat a szolgáltatásokat, amelyek ezen összeg mellett a szponzort megilletik.

"Véleményem szerint a Borsodi Sörgyár hibázott, amikor nem élt a liga által felkínált előjoggal" - tette hozzá Szieben. Az elmúlt idényben Borsodi Liga néven futó NB I a kedden aláírt szerződés értelmében Arany Ászok Liga lesz. A Dreher Sörgyárak Rt. 2006-ig évente 300 milliót fizet a ligának.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK