Vágólapra másolva!
Pár nappal ezelőtt még (csak) arról vitatkoztak az olasz bajnokság résztvevői, hogy melyik csapat milyen osztályban induljon, mára a televíziós közvetítési jogok miatt vált kérdésessé a calcio rajtja.

Tizenkilenc Serie B-ben szereplő klub továbbra is fenntartja azon szándékát, hogy az olasz szövetség létszámnövelő határozata ellen tiltakozva bojkottálja a bajnokság első három fordulóját. A televíziós viták miatt most viszont a Serie A-s együttesek is sztrájkkal fenyegetőznek. "Remélem, elindulnak a Serie A küzdelmei, viszont ha a botrányos ügyekben az érintettek nem találnak megoldást, akkor szerintem az élvonal küzdelmei a B ligához hasonlóan le lesznek állítva" - mondta Gino Corioni, az élvonalbeli Brescia elnöke.

A Rupert Murdoch médiamágnás által birtokolt Sky Italia rendelkezik a topklubok csapatainak a közvetítési jogával, viszont kedden egy másik társaság, a Gioco Calcio bejelentette, hogy megszerezte a Serie A alsó harmadának, pontosabban hat csapatnak - a fent említett Bresciáénak is - a meccsközvetítési jogát.

A Gioco Calcio úgy tervezte a közvetítéseket - ami ugye anyagi szempontok miatt rendkívül fontos egy-egy csapat számára -, hogy külön előfizetéssel juthat majd el a háztartásokba, viszont a Sky csatorna technikai hátterét is használnák. A Sky viszont nem sokkal a Gioco Calcio bejelentését követően kiadott egy közleményt, amely szerint ők a többhetes tárgyalások ellenére sem egyeztek meg az említett tévétársasággal.

"A Gioco Calcio visszautasította a Sky ajánlatát, ami szerint közvetlen hozzáférést kaptak volna a titkosított Sky platformokhoz, s már a hét végén elindíthatták volna a közvetítéseket" - tartalmazza a közelmény.

A televíziós vita miatt a Seria A-ban szereplő kisebb klubok a hírek szerint csatlakoznak a bojkottal fenyegetőző B ligás együttesekhez.