Társoldalunk:

A BL-ben maradásért küzd az Arsenal

Akárcsak egy nappal korábban, szerdán is egy gárdának lesz lehetősége arra, hogy már a negyedik csoportkör után bebiztosítsa helyét a legjobb 16 között a BL-ben: az eddig százszázalékos Juventus egy esetleges győzelemmel behozhatatlan előnyre tenne szert csoportjában. A fő kérdés azonban nem az, hogy ki jut tovább, hanem hogy ki esik ki: erre ugyanis az Arsenalnak is megvan az esélye, márpedig az Ágyúsok még sohasem búcsúztak ilyen korán a BL-től.

A keddi játéknap képei

A londoni gárda három mérkőzés alatt mindössze egy pontot szerzett, és összesen immár nyolc találkozó óta képtelen győzni a legrangosabb európai kupasorozatban. Ha Arsene Wenger azt szeretné, hogy együttesének maradjon esélye a továbbjutásra, akkor mindenképpen nyernie kell a Dinamo Kijev elleni hazai találkozón, ráadásul lehetőség szerint legalább két góllal, hogy az egymás elleni összevetésből jól jöjjön ki a gárda az ukránok ellen. Kijevben ugyanis a hazaiak 2-1-re nyertek, köszönhetően nagyrészt a kapus, Jens Lehmann kapitális bakijának.

A Premiershipben jól megy a csapatnak, és az Arsenal egy kivételtől eltekintve a lehető legjobb összeállításában léphet pályára: a csapatkapitány Patrick Vieira még mindig sérült, ő nem játszhat, helyét valószínűleg a brazil Gilberto Silva foglalja majd el. Wenger mester ezúttal számíthat Denis Bergkampra is, aki az idegenbeli meccsre a repüléstől való félelme miatt nem utazott el, de lehet, hogy a csatársorban nem ő, hanem Sylvain Wiltord lesz a bombaformában lévő Thierry Henry partnere.

Ami a kijevieket illeti, náluk az egyetlen hiányzó a sérüléssel bajlódó Jurij Dmitrulin, a balhátvéd Andrij Neszmacsnyij (aki a minap hosszabbította meg a szerződését a klubnál) viszont felépült. A találkozó lesz egyébként a Dinamo 150. mérkőzése a legrangosabb európai kupában.

A B csoport másik meccsén az Internazionale fogadja majd a Lokomotiv Moszkvát, abban a reményben, hogy visszavághat az oroszoknak a két héttel ezelőtti súlyos vereségért. A milánóiaknál akkor már nem Hector Cúper, de még nem Alberto Zaccheroni ült a kispadon, utóbbi most debütál az Inter edzőjeként a BL-ben. Zac eddigi mérlege nem rossz a milánóiakkal, hiszen két bajnokin négy pontot szerzett a gárda, és gólt sem kapott: utóbbival valószínűleg most is elégedett lenne a mester, aki Cúperrel ellentétben nem a 4-4-2-es, hanem a 3-5-2-es felállást favorizálja, aminek köszönhetően az Inter kissé támadóbb szellemű lett.

Az oroszoknál a hét végén véget ért a bajnokság, és a Lokomotiv hiába nyert az utolsó fordulóban 6-0-ra, csak a negyedik lett, vagyis lecsúszott a BL-ről: a következő kiírásban csak akkor indulhat a Bajnokok Ligájában, ha most megnyerni a sorozatot. Ehhez persze előbb a csoportból is tovább kellene jutni, és ehhez egy Milánóban szerzett pont nagyon jól jöhet.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK