Vágólapra másolva!
Már tavaly is jól futballozott, ám igazából idén robbant be az élvonalba Kiss Zoltán, a DVSC csatárként és középpályásként is jó teljesítményre képes játékosa. Az átlagon felüli gyorsasággal rendelkező labdarúgó fiatal kora ellenére három évet töltött el Belgiumban, a Beerschot együttesében, onnan került vissza Debrecenbe.

- Családi indíttatásból lett labdarúgó?
- Annyiban igen, hogy amikor a bátyám és a velünk együtt szintén püspökladányi születésű egykori DVSC játékos, Ulveczki Zoli focizni mentek, én mindig velük tartottam. Egyértelműen ők szerettették meg velem ezt a szép játékot, majd gimnazistaként igazoltam a Lokihoz.

- Aztán nem sokáig maradt Debrecenben, Belgiumba szerződött. Nem félt olyan fiatalon, 18 évesen a profivilág keménységétől?
- Nem, sőt akkoriban a világhírű Feyenoord is hívott, sajnos azonban nem sikerült Rotterdamba igazolnom.

- Miért nem?
- Mert a 16 évesek Európa-bajnoksága után néhány nappal aláírtam a DVSC-nek, a hollandok pedig nem akarták kifizetni a Loki által kért összeget. Ezt követően kerültem a Beerschothoz, ahol szintén remek szakmai munka folyt, a holland Simon Tahamata és a korábbi belga válogatott Franky van der Elst kiváló edzéseket vezetett.

- Később nem bánta meg a hazatérést?
- Nem, mivel szakmailag és anyagilag is megbecsülnek bennünket Debrecenben, ráadásul jó az edző, jók az edzések, a szurkolók is imádják a csapatot, no meg még állunk még az UEFA-kupában is.

- Mennyi esélyt ad csapatának a PAOK elleni továbbjutásra?
- A szaloniki egy-egyes döntetlennel felemeltük ötven százalékra a sanszunkat, ugyanis nem tagadom, előzetesen húsz százalékkal esélyesebbnek tartottam a görögöket. Persze, a visszavágón is nagyon figyelnünk kell, mert a PAOK korábban is rendkívül veszélyes volt idegenben. Szerencsére a szurkolóink hatalmas erőt adnak mindannyiunknak.

- Mit tart a Loki jelenlegi legnagyobb erősségének?
- Azt hogy kifejezetten játsszuk a futballt, igaz, talán éppen ezért az ellenfeleink általában túlzott keménykedéssel akarnak bennünket megállítani. Érdekes, külföldön a játékvezetőktől jobban megkapjuk a védelmet, remélem, azért idehaza is változik a helyzetünk ez ügyben.

- Mit tekint a legnagyobb erényének és hiányosságának, illetve melyik poszton érzi magát a legjobban?
- A gyorsaságommal, úgy érzem, nincs gond, viszont a helyzeteimet gyakran elkapkodom, ezen mindenképpen szeretnék javítani. Csatárként és jobb oldali középpályásként érzem magam a legjobban a pályán.

- Elégedett a DVSC jelenlegi elismertségével?
- Nem igazán, mivel még mindig túlzottan Budapest-centrikus a sportág, ez által a tévé is inkább a pesti csapatok meccseit közvetíti. Miután az UEFA-kupában egyedül maradtunk versenyben, már jóval nagyobb figyelem fordul felénk. A jövőben pedig folyamatosan be akarjuk bizonyítani, hogy a Loki mindenkor kiemelt érdeklődésre érdemes. Már a PAOK elleni visszavágón is ez a célunk.

Bánki József