Vágólapra másolva!
Sopronban tréningezett Hajdu Attila, az MTK labdarúgócsapatának kapusa, akire klubja nem tart igényt. A Matáv szerződtette a Ferencváros fiatal játékosát, Huszti Szabolcsot, míg a szlovák Jozef Muzslay ügyében egyelőre nem született döntés. Újpesten két bal oldalon bevethető labdarúgó, Marek Fabula és Szendrei György vesz részt próbajátékon.

Hétfőn egy rutinos, tízszeres válogatott kapus, Hajdu Attila csatlakozott a Matáv-Sopron labdarúgócsapatának keretéhez és kapcsolódott be az edzésmunkába. Az MTK hálóőre tavaly a Siófok ellen szenvedett súlyos sérülést, felépülése után viszont nyáron a kék-fehérek nem kínáltak neki új szerződést.

"Attila személyében egy tapasztalt, hosszú NB I-es múlttal rendelkező labdarúgó került hozzánk. A szakvezetés felméri, hogy a kapus milyen állapotban van, és várhatóan szerdán az osztrák első osztályú Mattersburg elleni edzőmeccsen védeni fog. A kapus sorsáról és esetleges szerződtetéséről a későbbiekben dönt a vezetőség" - nyilatkozta a Kisalföldben Gőbl Gábor, a soproni klub ügyvezetője.

- A sopronin kívül akadt más ajánlata is? - kérdeztük Hajdu Attilát.
- Nagyon jólesett, hogy Nyíregyházán, Dunaújvárosban és Diósgyőrben is számítottak rám, de nem sokáig gondolkodtam a soproniak hívásán. Egyébként már tavasszal, Pintér Attila is érdeklődött, lenne-e kedvem Sopronban szerződni, majd az új vezetőedző, Dajka László is jelezte, szívesen látna a csapatban. Mondanom sem kell, hízelgő volt számomra az invitálás, hétfő óta pedig, Sopronban készülök, és a tervek szerint napokon belül aláírjuk a fél éves szerződést.

- Nem akart hosszabb távú megállapodást kötni?
- Nem, szerencsére egyezett a vezetőkkel az elképzelésünk ez ügyben. Nyárig ugyanis bőven kiderül, mennyit sikerült segítenem az együttesnek, remélem persze, hogy kölcsönösen elégedettek leszünk egymással.

- Miként fogadták a soproni öltözőben?
- Még én is meglepődtem, milyen barátságosan üdvözöltek a srácok, gyorsan kiderült, remek társaság gyűlt össze Sopronban. Jó lenne, ha mindez jó eredménnyel, azaz az első hatba kerüléssel párosulna, azzal lenne ugyanis teljes az idill.

- Pillanatnyilag milyen fizikai állapotban van, és mennyi esélyt lát a csapatba kerülésre?
- Úgy érzem nem lesz gond az erőnlétemmel, jóllehet, fél éve nem védtem tétmérkőzésen. Egyébként riválisommal, Milinte Árpival annak idején, Csepelen már egy csapatban szerepeltem, akkor nagyon jó viszonyban voltunk, szerintem azóta ő sem változott. Az egészséges rivalizálásnak remélhetően a csapat látja majd a hasznát.

Június 30-ig kölcsönben a Sopron labdarúgója lesz Huszti Szabolcs, a Ferencváros fiatal, ballábas játékosa, aki a bajnokság során bemutatkozott már az élvonalban és a Róth Antal által irányított utánpótlás-válogatottban is. Jozef Muzslay, aki február eleje óta edz Sopronban, még nem rendelkezik szerződéssel, mert Dajka László vezetőedző nem hozott végleges szakmai döntést a szlovák csatár sorsát illetően.

Ami biztos: Molnár Máté kölcsönben Hévízen, Sipos Norbert Tatabányán folytatja, Hegyi László pedig visszatér Celldömölkre.

Bánki József