Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott tagjai bizakodóan és nagyszerű hangulatban várják a románok elleni szombati döntőt a ciprusi nemzetközi tornán, hiszen Lothar Matthäus szövetségi kapitány két győzelemmel debütált a kispadon.

A lettekkel szembeni elődöntő győztes találatát szerző Kenesei Krisztián például kijelentette, hogy a csapatnak akkor sem lenne félnivalója, ha az ellenfél a legerősebb összeállításában lépne pályára.

A szomszédok kerete - akárcsak a magyaroké - szintén a hazai bajnokságban szereplő játékosokra épül, mivel a Nyugat-Európában idegenlégióskodó futballisták a FIFA versenynaptára szerint csak szerdán szerepelhettek. Így például a Chelsea világklasszisa, Adrian Mutu csupán az első játéknapon lépett pályára.

Lothar Matthäus szövetségi kapitány elmondta: úgy érkeztek a szigetországba, hogy a tornagyőzelem volt a célkitűzés, így az eddigi két siker akkor ér igazán valamit, ha együttese a finálét is megnyeri.

Pénteken délelőtt a német szakvezető nem személy szerint, hanem általánosságban értékelte a válogatott eddigi teljesítményét, majd egy félórás sétára invitálta játékosait. Az ebédet követően a futballisták csendes pihenőre vonultak. A pénteki egyetlen edzésre magyar idő szerint 14.30-kor került sor.

A válogatottból mindenki egészséges, s akiknek a szerdai mérkőzés után nem kellett visszautazniuk klubjukhoz, azok továbbra is a válogatottnál maradhatnak. A 14 órakor kezdődő döntőben azonban nem léphet pályára Molnár Balázs, mivel a lettek ellen második sárga lapja után kiállította a játékvezető.