Társoldalunk:

Fradi-Honvéd döntő lesz a Magyar Kupában

A címvédő Ferencváros és a másodosztály listavezetője, a Budapest Honvéd jutott be a Magyar Kupa fináléjába. A zöld-fehérek a Gera-Tököli duónak köszönhetően verték 2-1-re a Vasast, míg a Honvéd Drobnjak duplájával fordított a ZTE ellen.

Magyar Kupa, elődöntő
Bp. Vasas - FTC 1-2 (0-2)
Illovszky-stadion, 7000 néző
vezette: Szabó Zs.
Bp. Vasas: Bíró - Molnár Z., Győri, Plókai, Tóth A., Gaál - Füzi K. (Bárányos, 46.), Vass, Nagy L. (Bardi, 58.) - Schultz - Weitner
FTC: Szűcs L. - Bognár Zs., Botis, Vukmir - Kriston (Balog, 29.), Somorjai, Lipcsei, Kiss Gy. - Gera, Penksa (Sowunmi, 64.), Tököli
gól: Bárányos (57.), illetve Gera (36.), Tököli (41.)

5. perc: Lipcsei szögletére Gera érkezett kitűnő ütemben, és hét méterről a kapu közepébe fejelte a labdát (0-1).

41. perc: Kiss indításával Vukmir iramodott meg, majd Tökölihez ívelt, aki nagyon szép mozdulattal emelt a kapus fölött a hálóba (0-2).

56. perc: Weitner a jobb oldalon néhány csellel tisztára játszotta magát, a kapu elé ívelt, ahol Bárányos öt méterről a hálóba helyezett (1-2).

Az első félidőben fölényben játszott az NB I listavezetője, és megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz. Szünet után a Vasas feljavult, sikerült hamar szépítenie, és lelkes játékkal megnehezítette a Ferencváros dolgát. A döntőre május 5-én, Zalaegerszegen kerül sor.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK