Társoldalunk:

Tóth Mihály újabb két évig Sopronban marad

Egy hónapja tért vissza korábbi sikerei színhelyére Bozsik Péter, aki két esztendeje még a Manchester United elleni BL-selejtezőn vezette a Zalaegerszeg labdarúgócsapatát, most viszont Mészáros Zoltán ügyvezető segítőjeként tevékenykedik a klubnál.

- Nem érzi úgy, hogy visszalépés a ZTE bajnokcsapatának edzőjéből az ügyvezető-helyettesi poszt?
- Egyáltalán nem. Edzőként rájöttem, hogy a magyar labdarúgás rendezetlen viszonyai közepette nagyon nehéz komoly szakmai munkát végezni. A magam részéről nem vagyok kíváncsi ezekre a zűrzavarokra, és úgy érzem, vezetőként tudok a legtöbbet segíteni a felemelkedésben. A sportág gondjait ugyanis szerintem elsősorban vezetői szinten kell orvosolni.

Balog és Sabo marad

Újabb két labdarúgó kötelezte el magát a Zalaegerszeghez: több napos tárgyalás után a védekező-középpályás Balog Csaba és a csatár Radu Sabo is egy évre írt alá. A két játékos eddigi szerződése a legutóbbi idény után járt le. A 2003-2004-es keret ismert futballistái közül Csóka Zsolt és Nagy Lajos korábban hosszabbított, míg Radoslav Kral, Molnár Balázs és Vincze Ottó távozott, s szinte biztos, hogy Egressy Gábor sem marad Zalaegerszegen.
(MTI)

- Egészen pontosan mi a feladata a klubnál?
- Mészáros Zoltán ügyvezető helyetteseként szigorúan véve nem szakmai, hanem gazdasági kérdésekkel foglalkozom. Ezek közé tartoznak többek között a játékosigazolások is, a döntő szó azonban Gellei Imre vezetőedzőé. Még véletlenül sem szakmai igazgató, hanem egyszerű vezető vagyok a ZTE-nél. Az öltözőben egyértelműen Gellei Imre a főnök, igyekszünk segíteni a munkáját.

- Visszatérésében mekkora szerepet játszott, hogy korábban Nagy Ferenc elnökkel és Mészáros Zoltánnal is remekül együtt tudott működni?
- Ez is nyomós érv volt a visszatérésemben, mint ahogy a szurkolókkal való jó kapcsolatom is. Nehezen felejthető, szép időszakot éltünk meg a csapattal a bajnoki cím megszerzése és a Manchester United legyőzése idején. Azóta azonban a klubnál komoly gondok merültek fel. Úgy érzem, ha hívnak, nekem kötelességem segíteni. Mondhatnám azt is, hogy vezetőtársaimmal mindent elkövetünk, hogy Gellei Imrének tényleg csak a szakmával kellejen törődnie. Pontosan tudom, egy edzőnek milyen nagy szüksége van erre.

Bánki József

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK