Társoldalunk:

A Loki legyőzte és üldözőbe vette a Fradit

2004.11.07. 13:56

Talán nem meglepő, hogy a két csapat edzője s a játékosok eltérően ítélik meg a DVSC-Ferencváros rangadó történéseit, például Supka Attila és László Csaba merőben másként látta azt, ami vasárnap délben az Oláh Gábor utcai stadionban történt.

"Tudatában voltunk annak, hogy ha a Fradi ma nyer, akkor kilenc ponttal elhúz tőlünk, és ez valószínűleg a bajnokság végét jelenti. Ezért mindent elkövettünk a győzelem érdekében. Meggyőződésem, hogy most érdekesebb lesz a pontvadászat" - nyilatkozta Igor Bogdanovic, a Debrecen szerb csatára, a találkozó két góljának szerzője. Bogdanovic most hat gólnál tart, és felzárkózott klubtársa, a hétgólos Kerekes Zsombor, továbbá a kaposvári Oláh Lóránt mögé.

- Ez volt eddigi legjobb debreceni mérkőzése?
- Nem, tavaly az Újpest ellen jobban játszottam a 2-0 alkalmával. Ez a mostani egy átlagos mérkőzés volt a részemről.

- Mi a véleménye az összecsapásról?
- A Fradi játékosai nyilván kicsit fáradtak voltak a csütörtöki, Feyenoord elleni UEFA-kupa-meccs miatt, ezt mi ki tudtuk használni.

- Második gólja nagyon szép volt...
- Jó beadást kaptam Sitku Illéstől, s mivel éreztem, hogy a bíró hamarosan lefújja a meccset, s vezettünk is 1-0-ra, úgy gondoltam, megengedhetem magamnak ezt a szemtelen cselt. Bejött, de ebben benne volt a harminc évem rutinja és nyugalma is.

- Ki nyeri a bajnokságot?
- Gondolom, a Debrecen.

* * *

Supka Attila ezzel a mérkőzéssel debütált vezetőedzőként a Debrecen kispadján szerdai leszerződtetése után.

- Ilyen bemutatkozásra számított?
- Csak álmomban. Természetesen kimondhatatlanul boldog vagyok. Természetesen ilyen rövid idő után ez még a fiúk érdeme, de remélem, hogy a későbbiekben már én is hozzá tudom tenni a magamét.

- Ez alatt a három nap alatt mit tudott segíteni?
- Azt hiszem, csupán hangulatilag tudtam egy kicsit felhozni a gárdát - meg egy-két apró taktikai trükkel -, szakmailag képtelenség bármit is varázsolni hatvan óra alatt.

- A jó hangulat roppant fontos, mert nem mindegy, hogy egy befelé forduló edző ül a kispadon vagy olyasvalaki, aki képes motiválni a játékosokat...
- Nekem van egy stílusom, felfogásom az edzői munkával kapcsolatban. Minden mérkőzésen együtt élek a játékosokkal, megpróbálom feltüzelni őket. Úgy érzem, ma ez sikerült.

- Úgy érzi, uralták a mérkőzést?
- Szerintem igen, a két gólon kívül még volt legalább három százszázalékos helyzetünk. Ezekből illett volna további gólokat rúgni.

- Milyen reményekkel várja a folytatást?
- Őszintén szólva engem most csak a következő, békéscsabai mérkőzés érdekel. Ahhoz, hogy az őszi szezon végén ott legyünk valahol a tabella elején, győznünk kellene a Viharsarokban is.

- Na de most mi lesz a Wiesennel?
- Meglesz az nélkülem is, szerdán - azon a napon, amikor tárgyalni kezdtem a Debrecennel - egy-egyet játszott a Landesligában az Oberwarttal. Amikor odaszerződtem, a vezetőkkel közöltem, egy jobb ajánlat esetén szeretnék elmenni. Márpedig mi lehet jobb egy debreceni ajánlatnál?

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK