Társoldalunk:

BL: Capello felszabadult, Wenger realista

2005.03.10. 11:41

Amíg a nemzetközi futballvilág a sztárcsapatok búcsújától, illetve a Juventus és a Chelsea bravúrjától hangos, akad két kiscsapat, amely kevesebb figyelmet kap, mint amennyit megérdemelne.

A francia Lyon pazar továbbjutása mellett ugyanis a negyeddöntőbe jutott a holland PSV Eindhoven is, amely kettős győzelemmel, 3-0-lal búcsúztatta a tavalyi döntős Monacót.

"Példás meccset játszottunk, bár bevallom, az első félidőben elég nagy nyomás nehezedett a kapunkra. De úgy érkeztünk Monacóba, hogy nemcsak a védekezésre, hanem a támadásokra is nagy hangsúlyt fektetünk, s próbálunk gólt szerezni" - nyilatkozta boldogan Guus Hiddink, a hollandok trénere, aki nem felejtette el megjegyezni, a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között a PSV rendelkezik a legkisebb büdzsével.

"Nem szükséges Real- és Barcelona-szintű milliókkal rendelkezni ahhoz, hogy versenyben lehessen egy csapat a legjobbakkal" - mondta Hiddink.

Didier Deschamps, a hazaiak szakvezetője azon kesergett, hogy hiába rohamozott csapata, a PSV egy helyzetéből is gólt ért el. "Rengeteg lehetőségünk volt, de mindet elhibáztuk, pedig ha a szünet előtt betalálunk, teljesen más meccs alakult volna ki. A PSV-gól után viszont már lehetetlennek tűnt a talpra állás. A két mérkőzés alapján az Eindhoven megérdemelten jutott tovább, mert jobb, erősebb, egységesebb csapat volt nálunk:"

A Monaco egyébként 2000 szeptembere óta először veszített hazai pályán BL-mérkőzést, akkor a Glasgow Rangers tudott nyerni a II. Lajos-stadionban.

[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK