Társoldalunk:

Aranyközelben a Loki, már második a Győr

2005.05.14. 21:34

Arany Ászok Liga 28. forduló:
MTK Budapest - NABI Kaposvár 0-0
Hidegkuti Stadion, 1200 néző
v.: Kassai
MTK: Végh - Balogh B., Juhász, Lambulic, Pollák - Czvitkovics, Jezdimirovic, Zabos (Horváth L., a szünetben), Füzi Á. - Illés, Hrepka (Welton Silva, 60.)
Kaposvár: Balajcza - Zahorecz, Petrók, Mező, Kovácsevics - Andruskó, Máté, Bank (Hegedűs, 67.), Tóth B. - Oláh (Finta, 89.), Jovánczai (Zsolnai 84.) sárga lap: Horváth L. (76.), Lambulic (91.), illetve Kovácsevics (39.), Bank (49.), Tóth B. (72.)

Néhány perccel később kezdődött a mérkőzés, mint az előre megadott 19 óra, de ez most valószínűleg senkit sem zavart, mert a csúszás oka egy kitűnő játékos, a bajnoki rekordot 511 lejátszott mérkőzéssel megdöntő Illés Béla volt. A sokszoros válogatott, pályafutása során végig Magyarországon futballozó középpályás a korábbi tatabányai játékos, Szabó György 510 meccses csúcsát döntötte meg.

A jeles alkalomból mindkét játékost megajándékozták a klub és a liga elöljárói. Sportszerű és felemelő pillanat volt, amikor a kaposváriak nevében a kapus, Balajcza Szabolcs egy névre szóló, 511. számú kaposvári mezt ajándékozott Illésnek, aki természetesen a saját klubjától is megkapta az ugyanilyen számozású dresszt.

19. perc: Füzi 22 m-es szabadrúgását védte magabiztosan Balajcza.

24. perc: Czvitkovics 18 m-es lövése szállt fél méterrel a vendégkapu fölé.

55. perc: Bal oldali hazai szöglet után az előrehúzódó hátvéd, Juhász fejelt kevéssel a jobb felső sarok mellé.

70. perc: Illés a mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét hagyta ki. Egy kaposvári szögletből indított kontratámadást az MTK, a jobb oldalon felfutó Czvitkovics passzolt középre Illés elé, aki azonban rosszul találta el a labdát, és bár ezzel becsapta a kapust, a kétségbeesetten visszafutó Mező a gólvonalról felszabadított.

79. perc: Balogh B. 7 m-es fejesét védte bravúrral Balajcza a jobb alsó saroknál.

Eseménytelen első félidőt produkált a két csapat, az MTK-nak volt ugyan néhány ígéretes támadása, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

Szünet után kissé bátrabb lett a Kaposvár, de mérkőzés színvonala továbbra sem emelkedett. Nagyon kevés helyzetet dolgozott ki a két együttes, és gólt ígérő lehetőség talán csak Illés kihagyott ziccere volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK