Vágólapra másolva!
A Mercedes F1-es csapatától két fontos szakember, Loic Serra és Jerome D’Ambrosio is a rivális Ferrarihoz igazolt.

A Red Bull főnöke, Christian Horner szerint a Forma-1-es csapatok között mindig is lesz mozgás, az 50 éves szakember nemrég elárulta, hogy a csapatuk korábban rengeteg embert, szám szerint 220 alkalmazottat szerzett meg a Mercedestől. Adrian Newey távozása kapcsán olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a Red Bull szétesőben van, mert a tervezőzseni döntése majd egy lavinát indíthat el a Red Bullnál, de jelen állás szerint úgy tűnik, inkább a Mercedesnél kell aggódniuk Toto Wolfféknak, mert kiderült, hogy két fontos emberük is a Ferrarinál folytatja karrierjét.

Két szakember is otthagyja a Mercedest a Ferrari kedvéért

Loic Serra, aki korábban a Mercedes teljesítményigazgatója volt, a karosszériarészlegen fogja a tervezői részleget vezetni október elsejétől a Ferrarinál, mellette a korábbi F1-es pilóta, Jerome D’Ambrosio is a Scuderiához szerződik. Az egykori versenyző szintén október elsején kezd csapatfőnök-helyettesként Frederic Vasseur mellett, így elhagyja a brackley-i alakulat akadémiájának vezetőségét.

D’Ambrosio esetében idén lett egyértelmű, hogy távozni fog a Mercedestől, holott akár Wolff utódjaként is számon tartották, rendszeresen fel is tűnt mellette a bokszban - számolt be róla a motorsport.com

A német csapattól távozó páros jövőre ismét együtt dolgozhat a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal, aki szintén a Ferrarinál folytatja 2025-től.

A 2024-es Forma-1-es szezon az imolai Emilia Romagna Nagydíjjal folytatódik. Hat versenyhétvége után a 136 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 103 pontos Red Bull-os csapattárs, Sergio Pérez előtt. Az egyéni pontverseny harmadik helyén ferraris Charles Leclerc áll 98 ponttal, míg a negyedik és ötödik helyen 83-83 ponttal a friss futamgyőztes Lando Norris és Carlos Sainz vannak. A Mercedes számára eddig nem a várakozásoknak megfelelően alakul a szezon, ugyanis George Russell a hetedik, Lewis Hamilton pedig csak a kilencedik pozícióban áll.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet!