Társoldalunk:

ZTE-veréssel kezdte az NB I-et a címvédő Loki

2005.07.30. 20:42

Labdarúgó NB I, 1. forduló:
DVSC-AVE Ásványvíz - ZTE FC 2-1 (1-0)
Debrecen, 7500 néző
v.: Saskőy
Debrecen: Tomic - Bernáth, Komlósi, Máté (Hegedűs, 46.), Szabó O. - Vukmir, Dzsudzsák (Böőr, 46.), Madar, Mészáros (Kiss Z., 71.) - Sidibe, Bogdanovic.
Zalaegerszeg: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők, Csóka, László - Nagy L. (Kriston, 52.), Kozmér, Józsi, Koplárovics - Spasoljevic (Montvai, 46.), Sabo (Balog, 46.).
gól: Sidibe (4.), Bogdanovic (76.), illetve Montvai (77.)
sárga lap: Vukmir (72.), illetve Kriston (61.), Sebők (71.), Kocsárdi (81.)

4. perc: lendületes debreceni támadás végén jobbról Bernáth adott be a vendégek 16-osának területére, s a szenegáli Sidibe 14 méterről védhetetlenül fejelt a léc alá (1-0).

76. perc: Szabó O. balról ívelt középre, a hibázó vendégvédők mellett Bogdanovic egyedül törhetett kapura, s a debreceniek házi gólkirálya néhány méterről, kissé jobbra kisodródva nem hibázott (2-0).

77. perc: a második játékrészben már sokkal aktívabb focit mutató egerszegiek egy szép támadás végén szépítettek: Józsi beadását Montvai fejelte a debreceni kapu bal oldalába (2-1).

A gyors vezető gól után kissé leült a mérkőzés irama, de így is a hazaiak kezdeményeztek többet, a gyakorlatilag veszélytelen egerszegiek idény eleji formában játszottak. A vendégek a második játékrészben már sokkal aktívabb támadójátékot mutattak, mint szünet előtt, de a hazaiak győzelméhez nem férhetett kétség. A szerdai BL-találkozóhoz képest kilenc helyen megváltoztatott bajnokcsapat összességében csak annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez szükséges volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK