Társoldalunk:

1998: Korsós és Illés is triplázott

2005.08.01. 10:26

Diósgyőri FC - DVSC-Epona 0-0
Diósgyőr, 12 000 néző
v.: Varga S.

A vendég debrecenieknek ez volt az első mérkőzésük a Professzionális Nemzeti Bajnokságban, mivel első fordulóbeli mérkőzésüket a BVSC ellen kupaszereplésük miatt elhalasztották. A kelet-magyarországi rangadón a hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet a frissen igazolt Kuttor Attila, míg a vendégeknél a második félidőben bemutatkozott a Romániából szerződtetett Radu Sabo.

A vendégeknél ebben a szezonban lépett először életbe az a szabály, hogy a játékosok csak a teljesítmény után kapnak fizetést, a szerződéskötéskor nem ütötte markukat pénz. Döntetlen esetén a győzelemért járó prémium egyharmadát kapják attól függetlenül, hogy idegenben vagy hazai pályán érték el ezt az eredményt. Nagy küzdelemmel indult a találkozó, bár a kapuk ritkábban forogtak veszélyben.

A hazaiaknál különösen Egressy játszott veszélyesen, míg a vendégcsapatból a szélvészgyors Dombi okozott gondokat a diósgyőri védelemnek. A második játékrészben Tornyi Barnabás csapata kezdeményezett valamivel többet, de két ízben is csak a kapufát találták telibe, így maradt a gólnélküli eldöntetlen, aminek a debreceniek örülhetnek jobban.

III. Kerület FC - Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Hévízi út, 12 000 néző
v.: Piller
gól: Gáspár (39.), ill. Selimi (26.), Vámosi (70.)
kiállítva: Varga L. (69.), Jagodics (76.).

Jubilált a két fővárosi csapat, hiszen óbudai pályaválasztással ez volt a 25. összecsapásuk az első osztályban. A legutóbbi mérkőzésük, amit nem a III. kerületben, hanem a Fáy utcában rendeztek, emlékezetes találkozót hozott, hiszen akkor a Kerület az utolsó percekben fordítva, 4-3-ra megnyerték a mérkőzést. A mostani összecsapást nagy érdeklődés előzte meg, hiszen a jegyek nagy része már elővételben elkelt, és abszolút teltház, 12 ezernyi közönség várta a csapatokat.

A rendezők mindent megtettek a show-jelleg fenntartásáért, hiszen a Femina női csapata és a színészválogatott játszott előmérkőzést. Az első játékrész kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, a vendégek egy védelmi hibából megszerezték ugyan a vezetést, de a hazaiak egy szöglet után egyenlíteni tudtak. A Ferencváros játékosai fásultan mozogtak az andorrai kupamérkőzést követő hosszú utazás után.

A második félidőre Nyilasi Tibor becserélte Vámosit, aki nyerő embernek bizonyult. Előbb kiállították róla Varga Lászlót - ő volt az első játékos az idei bajnokságban, aki piros lapot kapott -, majd pár perccel később három pontot érő gólt szerzett. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a 76. percben Jagodics is a kiállítás sorsára jutott egy hátulról történő becsúszásért, valamint az is, hogy Vincze Ottó szabályosnak tűnő gólját Piller játékvezető les miatt nem adta meg.

Két forduló után az Újpest FC, a Vasas DH, az MTK Hungária FC, a Kispest-Honvéd és a Ferencvárosi TC két-két győzelemmel, hat ponttal vezette a tabellát, míg pont nélkül állt a Dunaferr SE, a Siófok FC, a III. Kerület FC, a Nyírség-Spartacus, a BVSC-Zugló, a Zalahús ZTE és a Videoton FCF. Ebben a fordulóban játszotta első élvonalbeli mérkőzését Radu Sabo (DVSC-Epona), Éger László (Dunaferr SE) és Thomas Sowunmi (Vasas Danubius Hotels).

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK