Vágólapra másolva!
Barátságos labdarúgó-mérkőzésen az olasz bajnok Juventus büntetőpárbajban legyőzte vendéglátóját, a spanyol pontvadászat győztesét, az FC Barcelonát.

barátságos mérkőzés, eredmény
FC Barcelona (spanyol) - Juventus (olasz) 2-2 (0-1), büntetőkkel 2-4
Nou Camp, 92 ezer néző
v.: Julián Rodríguez Santiago
FC Barcelona: Valdés (Jorquera, a szünetben) - Gabri (Belletti, 75.), Puyol, Oleguer (Edmílson, a szünetben), Van Bronckhorst - Márquez, Van Bommel, Iniesta (Eto'o, 68.), Leo Messi (Giuly, 90.) - Ronaldinho (Deco, a szünetben), Larsson (Maxi López, 86.)
Juventus: Abbiati - Zebina (Balzaretti, a szünetben), Kovac, Cannavaro, Pessotto (Zalayeta, 87.) - Camoranesi (Olivera, 80.), Vieira, Giannichedda, Chiellini (Blasi, a szünetben) - Del Piero (Mutu, a szünetben), Ibrahimovic (Trezeguet, a szünetben)
gól: Iniesta (65.), Van Bronckhorst (68.), illetve Del Piero (12-büntetőből), Trezeguet (77.)

Immáron 40. alkalommal került sor a Barcelona labdarúgócsapatának szokásos évadnyitó összecsapására, a Joan Gamper-Estrella Damm-trófeáért. A klubalapító tiszteletére kiírt kupát ezúttal a vendég Juventus nyerte el, ezzel tizedik alkalommal történt meg, hogy nem a katalánok diadalmaskodtak. (Érdekesség, hogy 1971-ben az Újpesti Dózsa is győzni tudott, a fináléban 3-1-re verve a Dinamo Moszkvát!)

A találkozón egy vitatható tizenegyessel a Juventus szerzett vezetést, a Barcelona a remeklő Messi irányításával (a Puskás-stadionban kiállított argentint választották a találkozó legjobbjának) csupán a második játékrészben tudott egyenlíteni Iniesta révén.

Sőt. a 68. percben Van Bronckhorst bombagólja után már a hazaiaknál volt az előny, ezt Trezeguet egy jogos büntetővel egalizálta (2-2)

A büntetőpárbajban bebizonyosodott, az olaszok jobban rúgják a 11-eseket: amíg Mutu, Olivera, Vieira és Trezeguet is betalált Jorquera kapujába, addig a másik oldalon csupán Deco, illetve Belletti volt eredményes, Eto'o és Márquez rontott.