Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott nem jutott ugyan be a jövő évi Európa-bajnokság nyolcas döntőjébe - a fermói visszavágón 1-0-ra kikapott az olasz nemzeti csapattól, így összesítésben 2-1-re alulmaradt a selejtező rájátszásában rendezett párharcban -, ám ezzel együtt Róth Antal játékosai nem vallottak szégyent.

Vadócz, Fülöp, Priskin és Juhász nyilatkozata - video

"Egyértelmű volt, hogy gólt kell lőnünk a visszavágón. Az első félidőben akadt több lehetőségünk, de végig partnerei voltunk az olaszoknak, minthogy játékosaim mindvégig jól koncentráltak" - nyilatkozott a szakvezető.

A szakadó esőben és a felázott talajú pályán mindkét csapat játékosai rengeteget csúszkáltak az első percekben, az irreális körülményekhez csak mintegy 25 perc elteltével alkalmazkodtak a felek. Kiegyenlített küzdelem zajlott a játékrész második felében, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de semmi sem dőlt el 45 perc után.

A második félidő gyors olasz góllal kezdődött, ami meghatározta a folytatást. A házigazdák vezetésük birtokában minden eszközzel őrizték előnyüket, a magyarok pedig nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani.

"Az utolsó percig bíztam az egyenlítésben. Jellemző, hogy a mérkőzés hajrájában a hazaiaknak kellett mindenáron lassítaniuk a játékot. Emelt fővel búcsúzunk" - zárta értékelését Róth Antal.

További eredmények:
Franciaország - Anglia 2-1
továbbjutott: Franciaország, 3-2-es összesítéssel

Németország - Csehország 1-0
tj: Németország, kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel