Vágólapra másolva!
1921 után ismét nyerni tudott a Manchester United ellen az FA-kupában a Liverpool labdarúgócsapata. A hazai együttes Crouch fejesével csikarta ki az 1-0-s győzelmet, s jutott a kupasorozat következő körébe.

A két együttes korábban 14 alkalommal találkozott egymással a világ legrégibb és legrangosabb kupasorozatában, nyolc MU-siker és 4 döntetlen mellett mindössze két liverpooli győzelemre futotta a hazaiak erejéből. Az elsőt még 1898-ban aratta a 'Pool, otthon 2-1-re nyert, de a második diadal is már 85 esztendeje történt, 1921. január 12-én Manchesterben nyertek a Vörösök (1-2).

Az első félidőben többnyire a Liverpool vezetett formásabb és veszélyesebb támadásokat, ezek közül egy érett góllá.

A 18. percben Gerrard bal oldali beadásra Kewell érkezett a legjobban, a feje búbján megcsúszó labdát Van der Sar remek vetődéssel tolta a bal kapufa mellé. Gerrard szöglete után Crouch került helyzetbe, erős fejesét a holland kapus a bal kapufára tolta, a labda onnan végiggurulva a gólvonalon a jobb kapufánál pihent meg a hálóban (1-0).

A félidőben váltott Sir Alex Ferguson, ám a Silvestre-Saha csere sem hozta meg a kellő átütőerőt a MU játékában. Rooney távoli lövésén kívül a 80. percben adódott komolyabb gólszerzési lehetőség, akkor Giggs bombázott 16 méterről a bal felső sarok fölé.

A hajrában még egy súlyos sérülés történt, Riise szabadrúgásába Smith vetődött bele, majd lent maradt a földön, s csak hordágyon tudta elhagyni a játékteret.

FA-kupa, 5. forduló
Liverpool - Manchester United 1-0 (1-0)
Anfield Road, 50 ezer néző
v.: Webb
Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Hyypia, Riise - Gerrard, Hamann, Sissoko, Kewell (Kromkamp, 82.) - Crouch (Cissé, 88.), Morientes (Luis García, 62.)
Manchester United: Van der Sar - G. Neville, Brown, Vidic, Silvestre (Saha, a szünetben) - C. Ronaldo, Fletcher (Smith, 76.; Park, 93.), Giggs, Richardson - Rooney, Van Nistelrooy
gól: Crouch (19.)

további eredmények:
Bolton Wanderers - West Ham United 0-0
Charlton Athletic - Brentford (III.) 3-1 (2-0)
Newcastle United - Southampton (II.) 1-0 (0-0)