Társoldalunk:

A Loki nyert, az Újpest ikszelt az NB I-ben

2007.07.27. 21:30

Labdarúgó NB I, 2. forduló:
Újpest FC - ZTE FC 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc-stadion, 3000 néző
v.: Solymosi
Újpest: Balajcza - Regedei, Vermes, Böjte, Sadjo - Sándor (Li Do Kvon, 54.), Habi, Radulovic (Pető, 73.) - Foxi, Tisza (Kovács Z., 54.) - Rajczi.
Zalaegerszeg: Babalj - Dudic, Polgár, Miljatovic, Vulin - Tóth Z., Máté, Tóth N. (Davidov, 66.), Koplárovics - Waltner (Diavarra, 76.), Pekic (Kádár, 87.)
gól: Foxi (61.), illetve Tóth N. (46.)
sárga lap: Pető (81.), illetve Koplárovics (57.), Miljatovic (81.), Davidov (82.), Máté (89.)

6. perc: Rajczi futott el a jobb oldalon, beadásáról Foxi centikkel maradt le.

14. perc: Rajczi 18 méteres bombaerős löketét bravúrral védte Babalj, Sadjo ismételhetett, de hat méterről estében a kapu mellé emelt.

32. perc: Tisza gyorsan elvégzett szöglete után Foxi fejelhetett teljesen tisztán, de nem találta el jól a labdát, amely így keresztbe szállt a kapu előtt.

34. perc: Koplárovics szöglete után Miljatovic fejese centikkel kerülte el a bal felső sarkot.

45. perc: némi meglepetésre vezetést szerzett a Zalaegerszeg; Tóth Norbert 22 méterről senkitől sem zavartatva lövésre szánta el magát, bal külsővel leadott bombája meglepte az ellenkező irányba mozduló Balajczát, a labda pedig a kapu jobb oldalában landolt (0-1).

48. perc: Sadjo bal oldali beadását Tisza vette mellre, majd a bal kapufa mellé gurított.

60. perc: Kovács Zoltán lapos passzát több egerszegi védő is elvétette, így Foxi egyedül törhetett kapura, az újpesti légiós kicselezte Babaljt, majd az üres kapuba emelt (1-1).

71. perc: ezúttal az újpesti védelem hibázott, Davidov tizenötről leadott lövése a kapufán csattant, Waltner ismételt, fejesébe Böjte vetődött bele a gólvonalon.

Forrás: MTI

Tóth Norbertet földre teperték, amire góllal válaszolt az exújpesti

Óriási lendülettel kezdett az Újpest, ám a helyzeteket - többnyire Foxi - nem tudta értékesíteni. Amikor már mindenki a szünetre készült, akkor jött a korábbi újpesti Tóth Norbert, aki egy váratlan lövéssel meglepte Balajcza kapust, és vezetést szerzett csapatának.

A második játékrészben komoly erőket mozgósított a lila-fehér gárda az egyenlítésért, ám ez nem jött volna létre, ha Kovács passzát nem nézik el a vendég védők, a figyelmetlenséget Foxi használta ki. A hajrában  mindkét csapat megszerezhette volna a győzelmet, ám hazai oldalon előbb Balajcza, majd a vendégektől Babalj mentette meg csapatát a góltól.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK