Társoldalunk:

Ronaldinhót nem veheti meg a Honvéd

2007.07.29. 20:38

A Budapest Honvéd egy góllal nyert a Sopron vendégeként a labdarúgó NB I 2. fordulójában. Supka Attila csapata az első körben a REAC vendégeként győzött. A kispestiek nemcsak százszázalékosak idegenben, hanem még gólt sem kaptak ebben a szezonban.

Labdarúgó NB I, 2. forduló:
FC Sopron - Budapest Honvéd 0-1 (0-0)
Sopron, 3500 néző
v.: Kassai
Sopron: Varga Z. - Farkas, Sifter, Dlusztus, Ködöböcz - Fehér, Pintér - Csontos (Birtalan, 46.), Gyömbér (Hullám, 71.), Dancs (Freud, 29.) - Sira.
Honvéd: Tóth I. - Schindler, Pomper (Benjamin, 58.), Smiljanic, Vincze Z. - Dobos (Koós, 46.), Genito, Bárányos, Ivancsics - Hercegfalvi, Abraham (Palásthy, 46.)
gól: Benjamin (66.)
sárga lap: Ködöböcz (28.), Gyömbér (55.), Dlusztus (69.), Fehér (74.), Pintér (84.), Sira (86.), illetve Hercegfalvi (17.), Schindler (26.), Palásthy (62.), Vincze Z. (74.), Tóth I. (82.), Benjamin (94.)

15. perc: a hazaiak labdavesztése után Bárányos indította Hercegfalvit, aki középre játszott Abraham elé, aki félfordulatból, kevéssel lőtt a jobb felső sarok mellé.

25. perc: Bárányos indítása után Abraham gurított vissza az alapvonal közeléből Hercegfalvihoz, akinek 17 méteres lövése a védőkről pattant a mezőnybe.

30. perc: Pintér távoli bombája a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra.

43. perc: Farkas jobb oldali beadása után Gyömbér a kapunak háttal állva 10 méterről kevéssel ollózott a kapu fölé.

50. perc: Sira cselezte beljebb magát a jobb oldalról, majd a tizenhatosról lőtt, de Tóth bravúrral védett.

57. perc: Pomper végezhetett el szabadrúgást a kaputól 22 méterre, de a jobb alsó felé tartó lövését Varga szépen védte.

67. perc: Ivancsics ívelt egy szabadrúgást a bal oldalról a kapu elé, és a hosszú oldalon érkező Benjamin a védőjét megelőzve 5 méterről a hálóba lőtt (0-1).

94. perc: Freud félpályáról felívelt szabadrúgását Farkas 5 méterről fejelte a kapu mellé.

Forrás: MTI

Freud Gábor és Genito: csak a labdát nézd!

A kezdeti hazai rohamok után az első félidő második fele kiegyenlített játékot hozott, Pintér Zoltán lőtt egy bődületes kapufát. A második félidőt is támadó szellemben kezdte a Sopron, tíz perc után kiegyenlített lett a játék, majd a játékrész közepén egy pontrúgásból vezetést szerzett a Honvéd.

Ezt követően amikor támadni kellett a Sopronnak, látszott, hogy még nem igazán összeszokott a hazai együttes. A Honvéd ügyesen tartotta a labdát és előnyét. A végén, egy szabadrúgást követően Farkas egyenlíthetett volna, ám 5 méterről, óriási helyzetből a kapu mellé fejelt.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK