Vágólapra másolva!
Franco Baresi, az AC Milan korábbi világklasszis futballistája szerint klubjánál komoly változások várhatóak, igaz, előbb az Udinese elleni bajnokira kell koncentrálni, mivel vasárnap dől el, hogy a gárda a következő szezonban a Bajnokok Ligájában, vagy csak az UEFA-kupában indulhat.

"Úgy gondolom, a fiúk átérzik ennek a mérkőzésnek a súlyát és meg is fogják nyerni, de sajnos nem a saját kezükben van a sorsuk" - nyilatkozta az 1977 és 1997 között csak a Milanban szerepelt, 48 éves Baresi, aki jelenleg a Milan U19-es csapatát irányítja. Ő egyike azon keveseknek az európai klubfutballban, akinek számát - azaz a 6-ost - visszavonultatták.

Az AC Milan Junior Camp magyarországi népszerűsítése miatt Budapestre érkezett védő szerint elkerülhetetlen, hogy a csapatban - amely a tavalyi BL-diadalt követően erre a szezonra már nem tudott megújulni - ne legyenek komolyabb változások: "Szerintem a vezetőség biztosan igazol néhány igazi sztárt" - tette hozzá Baresi, aki gyakorlatilag mindent megnyert egyesületével: hatszor volt olasz bajnok (1979, 1988, 1992, 1993, 1994, 1996), háromszor nyert BEK-et, vagy Bajnokok Ligáját (1989, 1990, 1994).

A válogatottal már nem volt ilyen szerencséje, miután az 1990-es olaszországi világbajnokságon bronzérmet nyert, négy évvel később az Egyesült Államokban pedig a brazilok elleni döntő büntetőpárbajában hibázott és ezüstérmes lett. "Rengeteg fantasztikus futballistával játszhattam együtt, de ha valakit meg kellene nevezni, akkor elsősorban Marco van Bastent és Ruud Gullitot említeném" - nyilatkozta újságírói kérdésre a 81-szeres válogatott klasszis.


Az elmúlt évek sikerei után már negyedik alkalommal rendezi meg Magyarországon a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan fiataloknak kiírt edzőtáborát, a Milan Junior Campet. A piros-feketék idén meglepetéssel is kedveskednek a magyar szurkolóknak: szombaton és vasárnap a Margitszigeten az egyesület hivatalos élményparkja, a Milan Park vendégeskedik, s megtekinthető lesz a BL-trófea.

A budapesti Milan Junior Campre idén július 7. és 11., valamint július 14. és 18. között kerül sor a Vasas Fáy utcai sporttelepén. A sporttáborban a fiatalok szórakoztató programokkal egybekötött technikai edzéseken vehetnek részt, erőnléti felkészítést és labdarúgó elméleti ismereteket kaphatnak az olasz sztárklub utánpótlás edzőitől.

A három legtehetségesebb labdarúgó a nyár végén a milánóiak otthonába, a legendás San Siro-stadionba látogathat el, ahol találkozhat a nagycsapat játékosaival, valamint egy bemutató mérkőzésen pályára is léphet a fantasztikus arénában. Jelentkezni a www.tensi.hu/milantabor címen lehet a 6 és 16 év közötti játékosoknak, részvételi díj 59 ezer forint.

Az olasz klubot Franco Baresi, az egyesület legendás játékosa képviselte a budapesti sajtótájékoztatón: "Mi sem bizonyítja jobban a 2005 óta Budapesten minden évben megrendezett sporttáboraink sikerét, minthogy az elmúlt három évben közel 1000 magyar fiú és leány vett részt a Milan Junior Camp programjain" - nyilatkozta a korábbi extraklasszis védő, aki 16 évig volt az AC Milan csapatkapitánya, valamint négy évig az olasz válogatotté is.

A margitszigeti hétvégi Milan Parkban a klub minden korosztály számára szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket biztosít rengeteg futballal, a Milan edzőivel, valamint megcsodálhatják azt a trófeát, amelyet a gárda a tavalyi emlékezetes athéni Bajnokok Ligája döntőben nyert el a Liverpool legyőzésével.

Nápolyi vereségével nagy bajba került a Milanhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20080511-ez-tortent-a-topligakban-vasarnap.html?pIdx=1