Vágólapra másolva!
A Manchester United hazai pályán egy góllal nyert a Wigan Athletic ellen az angol labdarúgó-bajnokság 18. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A Vörös Ördögök öröme még úgy sem lehet teljes, hogy ezzel a győzelemmel két pontra feljöttek a listavezető Liverpool mögé, mivel a gólszerző Wayne Rooney térdsérülést szenvedett.

A klubvilágbajnokság miatt elhalasztott meccsen egy perc sem telt el, amikor megszerezte a vezetést a MU: Cristiano Ronaldo jobbról adott be, Rooney pedig három lépésről a hálóba passzolt. A gólszerzőnek ez volt az utolsó értékelhető megmozdulása, mivel nem sokkal később térdsérülést szenvedett, a hírek szerint három hetet kell majd kihagynia.

A helyére érkező Tévez hagyta ki a hazaiak legnagyobb ziccerét, pedig még Kirkland kapust is kicselezte. A Wigan mezőnyben jól mozgott, Valencia révén többször is megmozgatta Van der Sart, de a holland kapusnak nem kellett bravúrt bemutatnia. A MU-nak ez volt sorozatban a kilencedik bajnokija, amelyen nem kapott gólt, a rekordot a Chelsea tartja tízzel.

Premier League, 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Manchester United - Wigan Athletic 1-0 (1-0)
gól:
Rooney (1.)

* * *

Halmosi Péter csapata, a Hull City idegenben harcolta ki a továbbjutást a Newcastle United ellen az FA-kupa harmadik fordulójának megismételt mérkőzésén. A magyar válogatott játékos kezdőként lépett pályára. A két együttes első találkozója a Hull otthonában gól nélküli döntetlennel ért véget.

Kiharcolta a továbbjutást a Chelsea is: a fővárosiak otthon nem tudták legyőzni harmadosztályban szereplő riválisukat, a második felvonáson, idegenben viszont három góllal nyertek.

FA-kupa, 3. forduló, megismételt mérkőzések:
Newcastle United - Hull City 0-1 (0-0)
gól:
Cousin (81.)

Southend (III.oszt.) - Chelsea 1-4 (1-1)
gól: Barrett (16.), illetve Ballack (45.), Kalou (60.), Anelka (78.), Lampard (91.)

Crystal Palace (II. osztályú) - Leicester (III.) 2-1 (1-0)
gól: Ifill (38.), Scannell (55.), illetve Gradel (90+4.)