Vágólapra másolva!
Az előző szezon gyengélkedése után sokáig úgy tűnt, hogy a Valencia idén ismét ott lesz a spanyol bajnokság élmezőnyében, ám az utóbbi hetekben megint hullámvölgybe került. A hét végén hazai pályán kapott ki a Real Valladolidtól, így négy mérkőzés óta nyeretlen, és visszacsúszott a hatodik helyre, ráadásul az UEFA-kupából is kiesett.

Márpedig az európai kupaszereplés a következő idényben is létfontosságú lenne a Valencia számára, hiszen hatalmas adósságot görget maga előtt, ennélfogva a nyáron nagy kiárusítás várható a csapatnál. A legkapósabbnak természetesen a két támadó, David Silva és David Villa számít, de a legújabb hírek szerint másnak is akad kérője, Raúl Albiolt két angol sztárklub is szeretné megszerezni.

A 24 esztendős futballista nem csak védekező középpályásként, hanem középhátvédként is bevethető, ami különösen vonzóvá teszi. Az Arsenal állítólag már tavaly nyáron is bejelentkezett érte, és Arsene Wenger továbbra sem tett le arról, hogy megszerezze a focistát, ám a jelek szerint vetélytársa akadt a Liverpool mestere, Rafa Benítez személyében, aki korábban maga is volt a Valencia edzője, így jól ismeri Albiolt.

A középpályás szerződésében szereplő kivásárlási záradék ugyan 60 millió euróra rúg, de mivel a szerződés csak 2010 nyaráig érvényes, ennél valószínűleg sokkal olcsóbban is megszerezhető. A The Mirror értesülései szerint az Arsenalnál úgy vélik, hogy ez az összeg tízmillió euró lenne, a Liverpool azonban állítólag akár 13 milliót is hajlandó lenne kifizetni Albiolért.

További átigazolási hírek
A Werder Brement az Aston Villa norvég csatárával, John Carew-val hozták kapcsolatba. A Tottenham Hotspur nem tett le a Middlesbrough balszélsőjének, Stewart Downingnak a megszerzéséről. A Paris Saint-Germain az Anderlecht fiatal középpályását, Jonathan Legaert figyeli.

www.infosport-focivilag.hu