Vágólapra másolva!
Nem indult jól az Újpest Európa-liga-kalandja, a Bukarestbe készülő csapat különgépe ugyanis a jobb oldali hajtómű meghibásodása miatt nem tudott felszállni a Ferihegyi repülőtérről, így a lilák csak több mint háromórás késéssel indultak útnak. A reptéri viszontagságok után végül sikeresen megérkezett az Újpest, és Willie McStayt edzést is tartott a csapatnak. A románok ellen debütáló skót edző úgy véli, akkor lehet esélyük, ha a románok elbizakodottan lépnek pályára.

A Soproni Ligában második helyen végző Újpest az Európa-liga második selejtezőkörében a Bajnokok Ligájában az utóbbi években rendszeres szereplőnek számító Steaua Bucarestit kapta, és csütörtökön este a román fővárosban mutatkozik be a lilák kispadján a skót William McStay.

Az Újpest különgéppel utazott volna Bukarestbe, de a felszállást megelőzően a gép jobboldali hajtóműve kétszer is leállt, így a csapat több mint háromórás késéssel tudott csak elindulni, a légitársaság új gépet küldött Temesvárról, miután az eredetit nem sikerült megjavítani.

Az Újpest végül magyar idő szerint pár perccel fél hat előtt landolt, az Otopeni repülőtéren hihetetlen - legalábbis a mieink számára hihetetlen - médiaérdeklődés fogadta a lila-fehéreket, legalább nyolc tévétársaság kamerái vették a csapat érkezését..

A küldöttség a reptérről egyből edzésre ment, a bukaresti csúcsforgalmon keresztül egy órán át tartott az autóbuszút a Ghencea-stadionig. A város szélén épült létesítményben edzést vezényelt Willie McStay, de előtte rögtönzött sajtóértekezleten beszélt a román sajtó képviselőivel.

"Viszontagságos út áll mögöttünk, vissza kellett fordítani a gépet a kifutópályáról, mert nem működött a jobb oldali motor. Mindegy, a lényeg, hogy megérkeztünk. Természetesen a Steaua a mérkőzés és a párharc esélyese, de a futball vicces játék, mert egy adott mérkőzésen a jóval gyengébb csapat is legyőzheti a jóval erősebbet.

Azt kérdik tőlem, mi a Steaua gyenge pontja. Nos, szerintem egyetlen gyenge pontja lehet ennek a nagyszerű együttesnek, mégpedig az, ha a játékosai elbizakodottan, szétszórtan lépnek pályára. Csakis ebben az esetben lehetnek győzelmi esélyeink."

Bár egyik edző sem árulta el a csütörtök esti (20.30 óra, magyar idő) meccsre a kezdő tizenegyet, az alábbi összeállítás a valószínű:
Steaua: Tatarusanu - Tudose, Goian, Ghionea, P. Marin - Székely, Toja, Onicas, Ochirosii - Surdu, Kapetanosz.
Újpest FC: Balajcza - Vermes, Vaskó, Korcsmár, Pollák - Dudic, Sándor, Stokes, Tisza - Kabát, Rajczi.