Vágólapra másolva!
Az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle szeretné leigazolni Szélesi Zoltánt, akinek jelenleg nincs csapata. A 22-szeres magyar válogatott hátvéd legutóbb a francia második ligás Strasbourg-ban szerepelt, lejáró szerződését azonban nem hosszabbította meg.

Szélesi - Plymouthból származó hírek szerint - elutazott az angolokkal a klub skóciai túrájára, ahol szerdán a román bajnok Unirea Urziceni ellen ki is próbálhatja őt Paul Sturrock vezetőedző.

A Zarándokok becenevű csapat 2008 óta nem találta meg a Derby Countyhoz szerződött Paul Connolly helyettesét a védelem jobb oldalán. A Coventrytől egy éve érkezett David McNammee jó megoldás lehetett volna, ám a négyszeres skót válogatott bekk szerződtetése óta folyamatosan sérülésekkel bajlódott, így ideiglenesen a Manchester Unitedtől kölcsönkért David Gray oldotta meg a Plymouth jobbhátvéd-problémáját. Szélesi tehát nem mindennapi lehetőség előtt áll, hiszen az angolok a kezdőcsapatba szerződtetnék.

A Plymouth az előző szezonban a 24 csapatos Championshipben 21. lett, és így épphogy bennmaradt. Korábban a klub játékosa volt Halmosi Péter, Buzsáky Ákos és Sándor György, de jelenleg is tagja Tímár Krisztián.

A 27 éves futballista 1998 és 2004 között 120 meccsen szerepelt az Újpestben (idén nyáron is a lila-fehérekkel tartotta edzésben magát), a következő három esztendőben a német Cottbust erősítette 65 mérkőzésen, 2007 óta pedig a Strasbourg játékosa volt, a francia első és másodosztályban összesen 40-szer lépett pályára.

A közelmúltban érdeklődött iránta Babos Gábor klubja, a NEC Nijmegen, valamint Oroszországból is volt ajánlata.