Vágólapra másolva!
Hiába vezetett félidőben 1-0-ra a vendég Wolfsburg Moszkvában a Bajnokok Ligája ötödik fordulójának nyitómérkőzésén, a CSZKA fordítani tudott, és ezzel pontszámban beérte a német bajnokot. A továbbjutás így az utolsó fordulóban dől el, amikor az oroszok a Besiktashoz látogatnak, míg a Farkasok otthon játszanak a már továbbjutott MU-val.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - Wolfsburg (német) 2-1 (0-1)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Rizzoli (olasz)
CSZKA: Akinfejev - A. Berezuckij, Ignasevics, V. Berezuckij, Sennyikov - Krasic, Rahimic, Aldonyin, Mamajev - Dzagojev, Necid.
Wolfsburg: Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Madlung, Schäfer - Haszebe, Josué, Misimovic, Gentner - Martins (Ziani, 68.), Dzeko.
gól: Necid (58.), Krasic (66.), illetve Dzeko (19.)

Bár a moszvkai stadion nagy része üresen ásítozott, remek hangulatot teremtett a kilátogató 20 ezer néző, pedig az első tíz percben nem sok minden történt, pár labdaszerzés után igyekeztek gyorsan a kapu elé érni a csapatok, de az utolsó passzok rendre pontatlanok voltak.

A 11. percben végre történt valami, Schäfer baloldali beadása után Dzekónak kissé magas volt a labda, de a bosnyák csatár így is fejelt, igaz, az eredmény felejthető.

Az első negyedóra végén Krasic csavart középre jobbról, a hosszú oldalon V. Berezuckij érkezett, de ígéretesnek tűnő kapáslövése egy védőről vágódott le. Három perccel később Krasic akciózott, a szerb szélső két ember között tört be a 16-oson belülre, de hiába tüzelt ballal, ismét egy védő állta útját a labdának.

A 19. percben Martins forgolódott 22 méterre az orosz kaputól, majd remek ütempasszal találta meg Dzekót, aki centikkel a leshatáron innen lépett ki, és a kifekvő Akinfejev fölött a jobb sarokba vágta a labdát (0-1).

Ezzel vezetett a Wolfsburg:


Gyorsan jöhetett volna a hazaiak válasza, de Krasic lövése Ricardo Costa lábán megpattanva centikkel elkerülte a bal sarkot. A túloldalon bosnyák összjáték után alakult ki helyzet: Dzeko gurított vissza Misimovic elé, aki jobbal a lelátóra lőtte a labdát. A 40. percben egy szöglet után V. Berezuckij fejelte középre a labdát, ahol testvére, Alekszej került óriási ziccerbe, de ballal, öt méterről Benagliót találta el.

A második félidő elején sokadszor sóhajtott csalódottan a moszkvai közönség, Aldonyin 23 méteres lapos lövése ugyanis elzúgott a jobb kapufa mellett. Aztán a hazaiak legjobbja, Krasic ment el sokadszor a jobboldalon, de a beadásról minden társ lemaradt a kapu előtt. Az 58. percben megszületett a CSZKA egyenlítőgólja: Aldonyin lágyan emelt középre, Madlung elbambult, Necid pedig az ötösről úgy fejelt a bal sarokba, hogy Benaglio még belekapott a labdába (1-1).

A teljes összefoglaló:


A góltól szárnyakat kapott az orosz csapat, Dzagojev lövése még nem okozott veszélyt, Krasic viszont pontosan célzott: a szerb légiós ezúttal nem a szélen, hanem középen tűnt fel, és 25 méteres, külsős bombája a bal sarokban kötött ki (2-1). A második gól után nem tudott váltani a Wolfsburg, pedig az esetleges egyenlítés továbbjutást ért volna, a legközelebb Schäfer járt ehhez, akinek veszélyesen csapódó beadását Akinfejev tolta ki a léc alól.

A 88. percben Dzagojev bebiztosíthatta volna az oroszok győzelmét, teljesen üresen érkezett a hosszú oldalon, de éles szögből leadott belsőzését Benaglio lábbal védte. Aztán ismét a hazaiak karmestere próbálkozott, ezúttal messzebbről, de most sem járt sikerrel, igaz, alig húsz centin múlott. Az egyperces hosszabbításban még Misimovic lövésébe léptek bele, az ezt követő szöglet pedig használhatatlan volt, így 2-1-re nyert a CSZKA, amivel pontszámban beérte a német bajnokot, de az utolsó fordulóban az oroszok a Besiktashoz látogatnak, míg a Farkasok otthon játszanak a már továbbjutott MU-val.