Vágólapra másolva!
Luis Fabiano sérülése miatt nem játszhat a brazil válogatottban a keddi, Írország elleni barátságos mérkőzésen. A Sevilla támadója helyett Dunga nem az egyre jobb formában lévő Ronaldinhót hívta be a keretbe, hanem a wolfsburgi Grafitét, illetve a hoffenheimi Carlos Eduardót.

A brazil szövetségi kapitány, Dunga február 9-én hirdetett keretet az Írország elleni március 2-ai barátságos mérkőzésre, s a névsor gyakorlatilag már világbajnoki keretnek tekinthető, miután ez lesz a dél-amerikai csapat egyetlen hivatalos felkészülési meccse a nyári torna előtt. A keretből meglepetésre kimaradt az AC Milan két sztárja, Ronaldinho és Alexandre Pato.

Sérülések persze közbejöhetnek, és akkor a kapitánynak változtatnia kell - gondolták sokan, akik abban bíztak, hogy a két Milan-sztárt utólag még behívja majd Dunga.

A sérülés közbejött - a Sevilla támadója, Luis Fabiano megsérült a hét végi bajnokin -, a helyére tehát be kellett hívni egy másik csatárt. Pato azonban szintén kidőlt az Atalanta elleni bajnokin, így egyértelműnek tűnt, hogy a hetek óta remek formában játszó Ronaldinhóra esik Dunga választása.

A kapitány azonban ezúttal sem a Milan ászának küldött meghívót, inkább a Bundesliga két brazilját, Grafitét és Carlos Eduardót hívta meg a keddi, londoni meccsre.

A Wolfsburg csatára, Grafite idén már 15 gólnál jár, és eddig csupán egyszer szerepelt a válogatottban, 2005-ben, Guatemala ellen. A másik meghívott Carlos Eduardo, a Hoffenheim 23 éves középpályása, aki eddig kétszer lépett pályára a brazil nemzeti csapatban, 2009-ben Anglia és Oman ellen jutott szóhoz. A három hét múlva 30 éves Ronaldinho eddigi mérlege: 87 válogatott meccsen 32 gól.