Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is rendeztek mérkőzéseket a múlt héten, álomcsapatunkból hat játékos is pályára lépett a nemzetközi kupákban. Választottjaink között két tizenéves is található, egy harmadik csapattag pedig alig töltötte be a 20. életévét.

Kapus:

Juan Pablo (spanyol, Sporting Gijón): Az asztúriai csapat a Primera División középmezőnyéhez tartozik, főleg hazai pályán szerzi pontjait, de a hét végén csak kapusának köszönhette, hogy nem kapott ki otthon az Athletic Bilbaótól. Juan Pablo ugyanis bravúrosan védett, és még egy tizenegyest is hárított.

Hátvédek:

Andrea Raggi (olasz, Bologna): A kiesés elleni küzdelemben minden pont nagyon fontos a bolognaiak számára, de a Sampdoria elleni mérkőzés hajrájában a szurkolók már-már lemondtak a pontszerzésről. Ekkor azonban a végig remekül futballozó jobbhátvéd, Raggi egyenlített.

Slyvain Marchal (francia, Lorient): Kevesen gondolták a szezon előtt, hogy a Lorient a nemzetközi kupaszereplésért küzd majd a Ligue 1-ben, de a csapat jelenleg a hetedik helyen áll. A hét végén a Lens ellen úgy nyert 1-0-ra, hogy a meccs egyetlen találatát a középhátvéd Marchal szerezte.

Alex (brazil, Chelsea): A londoni együttesnek több remek középhátvédje is van, és Alex a szezon elején csak kispadosnak számított, ám az utóbbi időben rendre ő a partnere John Terrynek a védelem tengelyében. A hét végén a West Ham United ellen nem csak alapfeladatát látta el remekül, hanem ő szerezte csapata első találatát is.

David Alaba (osztrák, Bayern München): A mindössze 17 esztendős játékos korábban még nem lépett pályára a Bayern felnőttcsapatában, azonban a múlt héten Louis van Gaal mind a Fiorentina elleni BL-mérkőzésen, mind a Freiburg elleni bajnokin őt szerepeltette a védelem bal oldalán, és az ifjú tehetség hibátlanul teljesítette feladatát.

Középpályások:

Arjen Robben (holland, Bayern München): A bajorok nagyon sokat köszönhetnek a holland szélsőnek, aki a múlt héten szerzett három góljával szinte megmentette a müncheniek idényét. A Bajnokok Ligájában a Fiorentina ellen szerzett bombagólja a továbbjutást jelentette a csapatnak, majd a bajnokságban a Freiburg ellen duplázott, és az együttes ezzel fordított a találkozón.

Forrás: AFP
Robben bombagólt lőtt

Marco Rossi (olasz, Genoa): Fantasztikus mérkőzést játszott egymással a Genoa és a Cagliari a hét végén a Serie A-ban. A hazai együttes végül 5-3-ra nyert, köszönhetően nagy részben csapatkapitányának, Rossinak, aki fáradhatatlanul robotolt a meccsen, rúgott egy bődületes kapufát, és egyszer a kapuba is betalált.

Sztevan Jovetic (montenegrói, Fiorentina): A firenzei együttes rendkívül balszerencsésen esett ki a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, ám Jovetic már azon a találkozón is remekelt, két gólt szerzett. A montenegrói játékmester a hét végén a Napoli ellen két gólpasszt adott, majd az utolsó percben karrierje alighanem legkönnyebb gólját szerezte - csak az üres kapuba kellett besétálnia a labdával.

Eden Hazard (belga, Lille): A francia együttes az Európa Ligában a múlt héten a Liverpoolt fogadta, és hazai pályán sikerült is legyőznie a Vörösöket, köszönhetően Hazard góljának. A belga szélső a hét végi, Grenoble elleni bajnokin is kimagaslóan futballozott, a L'Équipe szerint a mezőny legjobbja volt.

Csatárok:

Nicklas Bendtner (dán, Arsenal): Egy héttel korábban az Ágyúsok hívei még a pokolba kívánták a csatárt, aki a Burnley ellen helyzetek egész sorát hagyta ki. A múlt héten azonban Bendtner mindent jóvá tett: a Bajnokok Ligájában a Porto ellen mesterhármast ünnepelt, majd a Hull City elleni bajnoki utolsó percében három pontot érő gólt szerzett.

Wayne Rooney (angol, Manchester United): A Vörös Ördögök támadója jelenleg alighanem a világ legjobb formában lévő támadója. A múlt héten mind a két mérkőzésén duplázott: a Bajnokok Ligájában az AC Milan kapuját vette be kétszer, majd a hét végén ugyanezt megtette a Fulham ellen is.

www.global-soccer.eu