Vágólapra másolva!
Filipovics Vladan szerint azért gyanúsította meg bundázással egy belga napilap, mert el akarják hitelteleníteni a játékospiacon, ő pedig már meg is tette a jogi lépéseket az őt rágalmazók ellen. A több magyar válogatott futballistát is képviselő játékosügynök a bundázás legnagyobb ellenségének tartja magát, és mivel hivatalosan még senki sem kereste, maga kért meghallgatást az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságától, hogy tisztázza a helyzetet.

Az UEFA munkatársai május 15-én, az Újpest elleni bajnoki mérkőzés előtt meghallgatták a bajnok DVSC-TEVA nyolc labdarúgóját, mert a csapat őszi Bajnokok Ligája-mérkőzéseivel kapcsolatban fogadási csalások gyanúja merült fel. A szövetség képviselői elsősorban a Fiorentina elleni, 4-3-ra elveszített hazai mérkőzésre voltak kíváncsiak.

Öt nappal később a belga Nieuwsblad napilap már neveket is említett: a cikk szerint a debreceni csapat montenegrói kapusa, Vukasin Polekszics és Mészáros Norbert lehet érintett a fogadási csalásban. A lap szerint a két játékos esetében közös pont a menedzserük, Filipovics Vladan személye, aki egyébként is az UEFA-nál rajta van a gyanúsítottak listáján.

Filipovics az [origo] megkeresésére határozottan tagadta a vádakat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, sőt a hírt közlő belga lap ellen ügyvédje révén már meg is indította az eljárást.

"Abszolút megdöbbentem, amikor először hallottam ezt a hírt" - mondta Filipovics. "Azonnal cáfoltam minden lehetséges módon az érintettségemet, és azt is garantálhatom, hogy minden eszközzel azon leszek, hogy kiderítsem, ki akar ártani nekem, illetve rajtam keresztül a játékosoknak és az egész magyar futballnak."

A menedzser szerint az ügy hátterében egyértelműen a hitelrontás szándéka állhat, mert, aki csak ismeri, az tudja róla, hogy ő "a bunda a legnagyobb ellensége".

Filipovics az [origo] kérdésére elmondta, őt még semmilyen hivatalos formában nem keresték meg az UEFA-tól ebben az ügyben és más fogadási csalás gyanújával sem. Éppen ezért ő maga kért meghallgatást az európai szövetség, általa egyébként a feladatára alkalmatlannak tartott fegyelmi testületétől.

A Filipovics által képviselt válogatott játékosok közül többen is kiálltak mellette, így Huszti Szabolcs, Juhász Roland, Buzsáky Ákos vagy éppen a debreceni Bodnár László, akit szintén meghallgattak az UEFA emberei május 15-én.

"Olvastam a nyilatkozatot, és előtte fel is hívtak a játékosok. Nagyon jólesik, hogy így kiállnak mellettem, mert ők is pontosan tudják, hogy semmi közöm ezekhez az ügyekhez, mindig is tiszta eszközökkel játszottam" - mondta a menedzser. "Van olyan, akivel nyolc éve dolgozom együtt, azaz nagyon jól ismer engem. Közel hatvan játékos ügyeivel foglalkozom, vagyis, aki engem támad, az a játékosaimat is támadja."

Filipovics szerint csak Magyarországon veszik ennyire komolyan ezt az ügyet, őt még egyetlen más európai országból sem keresték meg ezzel sem újságírók, sem a futballban dolgozó személyek. Ha mégis szóba kerül egy külföldi partnerrel folytatott beszélgetés során, akkor "csak poén szinten reagálnak" a hírre.

Arra a felvetésünkre, hogy mennyiben érintheti mindez érzékenyen a munkáját a nyári átigazolási szezonban, Filipovics azt válaszolta, elképzelhetőnek tartja, hogy éppen az áll az egész ügy hátterében, hogy őt ellehetetlenítsék a játékospiacon.