Vágólapra másolva!
Két Videoton-játékos is pályára lépett szerda este az angol-magyar barátságos focimeccsen. Lipták Zoltánt és Elek Ákost egyaránt lenyűgözte a hatalmas stadion, utóbbi viszont a székesfehérvári gyepszőnyeget sokkal jobbnak tartja. A két futballista klub honlapján beszélt élményeiről.

Gyepcsere három perc alatt a Videoton-pályán - videó

"Percekig szédültem, amikor kimentünk bemelegíteni a hatalmas Wembley-stadionban" - mondta Lipták a Videoton honlapján. "Utána meg az angolokat figyeltem egy kicsit és az járt a fejemben, szinte hihetetlen, hogy itt vagyok. A vereség ellenére úgy érzem, jól sikerült a bemutatkozásom a válogatottban. Juhász Rolanddal, akivel egyébként nem ismertük egymást, csak két napunk volt némilig összeszokni, egészen jól megértettük egymást a pályán."

Elek Ákos viszont egyáltalán nem ájult el a helyszíntől: mikor viszontlátta a sóstói gyepet, kijelentette, hogy ez a fű sokkal jobb, mint a Wembley-ben lévő, ami alig kap napot a pálya a fölé magasodó, többemeletes lelátórendszer miatt.

Azért akadt, ami tetszett az ózdi születésű középpályásnak: "Azon a rengeteg széken kilencvenezer ember fér el. A meccs előtt azt mondták, alig lesz néző és azok is minden bizonnyal erősen fütyülnek majd, hogy kifejezzék nemtetszésüket az angol válogatott vb-szereplése okán. Azért nem egészen így történt. Ha jól hallottam, közel ötvenezren nézték a mérkőzést és szurkoltak a csapatuknak. Tudod milyen az, amikor ennyi ember egyszerre énekel, üvölt?"

Lipták és Elek egyaránt sérülés miatt kért cserét. "Liptáknak a lábfejét taposta le alattomosan Rooney, míg Eleknek a bokájával akadt gondja" - írja a klub honlapja. Ugyanakkor egyik fehérvári játékos sérülése sem súlyos, várhatóan mindketten pályára léphetnek hétvégén az MTK ellen.