Vágólapra másolva!
A télen végleg elválhatnak útjai az angol Premier League-ben szereplő Tottenhamnek és az ír válogatott csatárnak, Robbie Keane-nek. Harry Redknapp, a Spurs menedzsere a Sky Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy januárban végleg eladnák a keveset játszó, viszont rengeteget kereső csatárt. 

Robbie Keane az előző szezonban a skót Celticnél szerepelt kölcsönjátékosként, a jelenlegi idényben viszont csak elvétve kapott lehetőséget a Tottenhamben, mivel a rangsorban Defoe, Crouch és Pavljucsenko mögött áll. Klubjában tíz tétmeccsen lépett pályára az ősszel, és mindössze egy gólt szerzett a Ligakupában.

"Úgy gondolom, szívesen eligazolna tőlünk" - mondta Redknapp. "Aki, a legtöbbet adja érte, viheti. Robbie nem tudja feldolgozni, hogy nem játszik, hiszen eddig pályafutása összes állomásán rendszeresen lehetőséget kapott. Ülhetne nálunk a kispadon és felvehetné a fizetését, de ez nem vall rá. Ő játszani akar, keményen dolgozik az edzéseken, nincs gond a hozzáállásával. Nehéz döntést kellett meghoznom, de luxus egy ilyen kvalitású játékos a kispadon" - vélekedett a szakember.

Keane-nek még két és fél év van még hátra a szerződéséből, heti 60 ezer fontos fizetésével Van der Vaart mellett a csapat legjobban kereső játékosa.

Keane-t a hírek szerint az Aston Villa, valamint az észak-amerikai bajnokság egyik újonca, a Vancouver Whitecaps is szívesen leigazolná, bár a kanadai csapat érdeklődéséről Redknapp még nem hallott. Az angol edző tagadta azt is, hogy a Manchester Cityből Emmanuel Adebayort akarnák szerződtetni.