Vágólapra másolva!
Rövid időn belül másodszor került be álomcsapatunkba a francia amatőr bajnokságban szereplő Chambéry kapusa, köszönhetően a klub menetelésének a francia kupában. A csatársor összeállítása sokkal nehezebb volt, hiszen a hétvégén négy mesterhármas is született a topligákban.

Kapus:

Guillaume Bemenou (francia, Chambéry): Tovább folytatódott a francia kupában az amatőr Chambéry tündérmeséje, az ötödosztályú együttes két hét alatt a második élvonalbeli csapatot búcsúztatta tizenegyesekkel. Az áldozat ezúttal a Brest, a főhős pedig ismét Bemenou volt, aki már a rendes játékidőben is bravúrosan védett, a tizenegyes-párbajban pedig kétszer is hárított. A Chambéry ezzel negyeddöntőbe jutott a népszerű sorozatban.

Hátvédek:

Andrézinho (brazil, Köln): Nagyon fontos három pontot szerzett a kiesés ellen küzdő csapat a Werder Bremen 3-0-s legyőzésével. A meccsen a kölniek mindkét szélsőhátvédje remekelt, a jobb oldalon futballozó Andrézinho a második hazai találatot készítette elő.

Simon Kjaer (dán, Wolfsburg): Tavaly nyáron kisebbfajta meglepetést jelentett, hogy a több sztárklub elől a wolfsburgiak szerezték meg a dán középhátvédet, aki eddig nem nagyon remekelt a Bundesligában. A hétvégén azonban a Mainz ellen megmutatta, hogy miért is tartják olyan sokra, hiszen tanárian futballozott, és győztes gólt fejelt.

Cesare Bovo (olasz, Palermo): A palermóiak számára Kjaer elvesztése nem jelentett olyan nagy problémát, mert Bovo tökéletesen átvette a feladatát. A bekk a Brescia ellen is remekül futballozott, nem csak alapfeladatát látta el tökéletesen, hanem ő szerezte a mérkőzés egyetlen találatát is.

Lukas Schmitz (német, Schalke 04): A gelsenkircheniek lassan, de biztosan jönnek fel a tabellán, legutóbb a második helyen álló Hannover otthonából vitték el a három pontot. Az 1-0-s győzelemből a balhátvéd Schmitz alaposan kivette a részét, ő adta a gólpasszt Raúlnak.

Középpályások:

Gervinho (elefántcsontparti, Lille): A francia bajnokságban nem volt forduló a múlt héten, a Lille mégis növelte az előnyét, hiszen bepótolta elmaradt meccsét a Nancy ellen. A 3-0-s diadalhoz a jobbszélső Gervinho két góllal járult hozzá, majd a hétvégi kupameccsen is a mezőny egyik legjobbja volt.

Raúl Meireles (spanyol, Liverpool): Szombaton megszerezte első győzelmét Kenny Dalglish irányításával a liverpooli együttes, és ebben Meirelesnek nagy szerepe volt. A portugál középpályás remekül pótolta az eltiltott Steven Gerrardot a Wolverhampton ellen, ráadásul bődületesen nagy bombagólt szerzett.

Kagava Sindzsi (Japán): Az Ázsia-kupán kialakult a legjobb négy mezőnye, az előzetesen a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott japánok is ott vannak az elődöntőben. Hatalmas meccset játszottak a házigazda Katarral, Kagava pedig fantasztikusan futballozott, két góljával kulcsszerepe volt a győzelemben.

Kieron Richardson (angol, Sunderland): Az egykoron a Manchester Unitednél Ryan Giggs utódjának tartott balszélső ugyan nem futotta be azt a karriert, amit vártak tőle, de megbízható ligafutballista lett belőle, aki időnként képes klasszis teljesítményre. Ezt most a Blackpool bánta, hiszen Richardson két gólt szerzett ellene.

Csatárok:

Luís Fabiano (brazil, Sevilla): A héten több mesterhármas is született a topligákban, a sevillaiak brazil támadójának a remeklése annyiban volt meglepő, hogy nemrég még úgy tűnt: távozik a klubtól. A Levante ellen azonban az ő triplája hozta a három pontot csapatának.

Robin van Persie (holland, Arsenal): Az Ágyúsok hívei régóta vártak arra, hogy Van Persie végre felépüljön sérüléséből, és a jelek szerint a holland támadó kezdi visszanyerni formáját. Már a hétközi, Leeds United elleni kupameccsen is betalált, de a gálaelőadást a vasárnapi, Wigan elleni bajnokira tartogatta, amikor is mesterhármast vágott, amibe még egy kihagyott tizenegyes is belefért.

www.global-soccer.eu