Vágólapra másolva!
Andre Alvest, a bajnok Videoton brazil csatárát választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2010/11-es idényben a Monicomp Liga legjobbjának, a légiósok között Dzsudzsák Balázs nagy fölénnyel előzte meg Gera Zoltánt a szavazáson. 

Az NB I brazil gólkirálya két másik csatárt, a Kecskemétet kupagyőzelemre vezető Tököli Attilát és a Paks történetének legjobb szereplésében elévülhetetlen érdemeket szerző Böde Dánielt előzte meg.

A legnagyobb különbségű sikert a választáson Dzsudzsák Balázs aratta, aki a legjobb külföldön játszó labdarúgó lett 412 vokssal, mögötte Gera Zoltán végzett 56 szavazattal. A PSV Eindhoven légiósához hasonlóan fölényes sikert aratott a legjobb játékvezető kategóriában a szombati Bajnokok Ligája-döntő bírója, Kassai Viktor, aki a díj átvételekor vastapsot kapott a jelenlévőktől a telki edzőközpontban.

A legjobb edző a Pakssal második Kis Károly lett, a legjobb másodosztályú játékos címet pedig a már az élvonalba feljutott Diósgyőr futballistája, Lippai Ákos érdemelte ki. Legjobb kapusnak a pápai Szűcs Lajost, legjobb U21-es játékosnak pedig a tavasszal az Újpestben remeklő Lázár Bencét választották.

Az ötfős jelöltlistát az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy héttagú, szaktekintélyekből álló bizottság állította össze, s a listán szereplők között választhatott a több mint 800 profi labdarúgó.

A díjátadó előtt beszámoltak arról, hogy a HLSZ közgyűlésén elfogadtak néhány alapszabály-változást, illetve az éves beszámolókat, továbbá díjazták a HLSZ által szervezett utánpótlástorna győzteseit. Ez utóbbin az U17-es és az U19-es kategóriában is győztes volt keleten a Diósgyőr, nyugaton az Illés Akadémia és a budapesti kettes csoportban a Honvéd, míg a fővárosi egyes csoportban a kisebbeknél a Ferencváros, az idősebbeknél pedig a Vasas diadalmaskodott.

Ha elolvasta a cikket, töltse ki az [origo] focikvízét is, és nyerjen válogatott sporteszközöket!