Vágólapra másolva!
Az Újpest FC szerint annak ellenére is zavartalan a klub működése, hogy a sajtóban az egyesület tulajdonosaként emlegetett Tolnai Sándort kedden őrizetbe vették. Bartha Csaba ügyvezető igazgató az [origo]-nak elmondta, még nem született döntés arról, ki helyettesítheti a döntéshozó szerepét felvállaló Tolnait.

Kedden különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás vádjával a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség előállította Tolnai Sándort, akit a sportsajtóban az Újpest tulajdonosaként emlegetnek, és az egész napos kihallgatása során döntött arról, hogy kezdeményezi előzetes letartóztatását. Erről várhatóan péntekig dönt a bíróság.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az [origo] érdeklődésére megerősítette, az ügy per pillanat nem érinti az üzletember újpesti futballban vállalt szerepét.

Az Újpest szerdán közleményt adott ki, amelyben megerősítette Bartha Csaba ügyvezető igazgató és Nemes Károly kommunikációs igazgató által korábban tett nyilatkozatokat. "Az Újpest FC nem kíván és nem is tud reagálni a médiában felmerült és a klub tulajdonosával kapcsolatba hozott információkra. Az Újpest FC többségi tulajdonosa a City Budapest Zrt., amely a tulajdonosi jogosítványait, annak vezetősége útján továbbra is teljes körűen gyakorolja. Az Újpest FC megerősíti a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének, Kállai Gábor azon állítását, amely szerint a média által az Újpest FC-vel összekapcsolt ügynek sportvonatkozása nincsen. Klubunk az ügyben hivatalos értesítést, információt nem kapott. Az Újpest FC működése a történtektől függetlenül a jövőben is zavartalan" - áll a közleményben.

"Derült égből villámcsapásként ért bennünket a hír" - kommentálta a kedden történteket Bartha Csaba ügyvezető igazgató. Kérdésünkre, hogy ha a klubnak van hetven százalékos többségi tulajdonosa, akkor miért Tolnai döntött minden fontos kérdésben, és miért vele egyeztetett a keret megerősítéséről, Bartha azt mondta, erre nem tud válaszolni.

Az ügyvezető azt sem tudta megmondani, hogy a jövőben ki gyarkorolja majd a tényleges hatalmat a klubnál. "Beszélgettünk arról, hogy ha a bíróság úgy dönt, előzetes letartóztatásba helyezi, akkor mi legyen, de döntés erről még nem született" - tette hozzá.