Vágólapra másolva!
A Die Welt információi szerint már nem Lothar Matthäus irányítja Bulgária labdarúgó-válogatottját. A korábbi aranylabdás nemrég úgy nyilatkozott, hogy szóban már megegyezett a bolgár szövetséggel arról, hogy két évvel hosszabbít.

A hírt a bolgár szövetséget irányító Borislaw Michailowra hivatkozva közölte a német újság internetes kiadása, a szerződésbontás közös megegyezéssel történt.

A bolgár csapat öt ponttal a negyedik helyen áll az Eb-selejtezők G csoportjában, és már nincs esélye kijutni a jövő évi, lengyel-ukrán rendezésű kontinensviadalra. A szövetség kétmillió eurós prémiumot helyezett kilátásba a szakvezetőnek, ha a csapat kivívja a szereplést az Eb-n.

A korábban a magyar válogatottat is irányító, 50 éves Matthäus utódja a bolgár Mihail Madanszki lesz a nemzeti együttes kispadján.

A döntés annak tudatában meglepő, hogy Matthäus szerződésében az szerepelt, két évvel meghosszabbítható a megállapodás, és az edző nemrég azt nyilakozta, szóban már megegyeztek erről.

"Szóban megegyeztünk a folytatásról, kezet is fogtunk, és ez számomra elegendő" - fogalmazott Matthäus a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. "Nagy álmom, hogy kivezessem a bolgár csapatot a 2014-es vébére, még ha a sorsolásunk nem is könnyű, hiszen Olaszországgal, Csehországgal és Dániával kerültünk egy csoportba" - mondta az egykori aranylabdás két nappal az Anglia elleni hazai mérkőzés előtt, amelyet a bolgárok végül 3-0-ra veszítettek el.