Vágólapra másolva!
Története első labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjére készül Huszti Szabolcs csapata, az orosz Zenit, amely szerdán a portugál Benficát fogadja. A játéknap másik mérkőzésén a Milan az Arsenalt látja vendégül, a hétszeres BEK és BL-győztes a legutóbbi  hét angolok elleni BL-meccsén képtelen volt nyerni.

A szentpéterváriak számára biztató, hogy legutóbbi 15 hazai európai kupamérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, ráadásul ezeken a találkozókon csak nyolc gólt kaptak. A Benfica viszont idegenben remek mutatóval rendelkezik, legutóbbi kilenc összecsapásából csak egyet veszített el.

A Zenitben Huszti Szabolcs mindössze egyszer kapott lehetőséget ebben a sorozatban, az FC Porto ellen 3-1-re megnyert csoportmérkőzésen lépett pályára. A magyar középpályás egyik nagy riválisa, a portugál Danny nemrég súlyos sérülést szenvedett, Luciano Spalletti vezetőedző pedig a felkészülés során a dubaji, illetve az olaszországi edzőtáborban lejátszott felkészülési mérkőzéseken többször is lehetőséget adott Husztinak.

A nyolcaddöntő slágere az AC Milan-Arsenal találkozó lesz. A milánói piros-feketék az elmúlt négy év során három alkalommal is ebben a szakaszban buktak el, és mindegyik alkalommal angol riválissal szemben. 2008-ban éppen az Arsenal, 2010-ben a Manchester United, tavaly pedig a Tottenham Hotspur állította meg őket.

Az olasz sztárcsapat angol ellenféllel szemben legutóbbi hét találkozóján nyeretlen, ráadásul ezeken az összecsapásokon mindössze öt gólt szerzett. Az Arsenalnak ugyanakkor remek a mérlege az olasz ellenfelekkel szemben, előző kilenc meccséből csak egyszer kapott ki.

Az Arsenal szerdán utoljára számíthat Thierry Henrye, aki milánói fellépés után, csütörtökön utazik vissza az Egyesült Államokba. A 34 éves francia támadó az amerikai profiligában (MLS) szereplő New York Red Bullstól érkezett kölcsönbe korábbi sikerei helyszínére január 6-án, azóta három mérkőzésen is eredményes volt, ebből kétszer győztes gólt szerzett. A londoni csapat gólrekordere ha szerdán is betalál, 230. alkalommal lesz eredményes az Arsenalban.

Forrás: AFP
Henry visszatérése két győzelmet is hozott az Arsenalnak

"Nagyon remélem, hogy szerdán a BL-ben még szerez nekünk kellemes meglepetést" - mondta az Uefa.com-nak Arsene Wenger, az Arsenal francia vezetőedzője Henry szombati, Sunderland elleni győztes gólja után. "Egy kifejezetten nehéz mérkőzésen döntötte el a három pont sorsát, ebből is látszik, fizikailag még mindig olyan szinten van, hogy bármelyik európai bajnokságban futballozhatna."

A világ- és Európa-bajnok csatár a meccs után azt mondta, mérkőzésről mérkőzésre többet akar kihozni magából, és így lesz ez szerdán a San Siróban is. "Mindig azt mondogatom magamban, hogy ennél is jobb tudsz lenni" - nyilatkozta az Arsenal.com-nak a 123-szoros válogatott futballista. "De nem akarok jósolgatni, a milánói találkozó lefújását követően majd kiderül, sikerült-e ismét úgy teljesítenem, ahogyan azt elvárom magamtól."

A Milan-Arsenal mérkőzés szerdán 20:45 órakor kezdődik, a játékvezető Kassai Viktor lesz.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
Zenit (orosz)-Benfica (portugál) 18 ó
AC Milan (olasz)-Arsenal (angol) 20:45 ó
Bajnokok Ligája - Szépen búcsúzna az Arsenaltól a gólrekorder Henry