Vágólapra másolva!
Második bajnokiját is megnyerte Pintér Attila irányításával a Győri ETO labdarúgócsapata, a zöld-fehérek az NB I-ben 2-1-re nyertek a Vasas otthonában. Az angyalföldi csapat mindhárom idei bajnokiját elvesztette, ráadásul legutóbb a 13. fordulóban tudott nyerni.

NB I, 20. forduló:
Vasas-Híd - Győri ETO FC 1-2 (0-1)
Illovszky Stadion, 1500 néző
v.: Farkas Á.
Vasas: Ilizi - Tóth M., Görgényi, Takács Z., Katona M. - Varga G., Bárányos (Kiss T., a szünetben), Kovács D. - Csoór, Hercegfalvi (Dajic, a szünetben), Boda (Szabó B., 68.)
Győr: Sztevanovic - Babic, Fehér Z., Stanisic, Völgyi - Koltai (Dudás, 61.), Pátkai, Kamber, Trajkovic (Pilibaitis, 75.), Dinjar - Ahjupera (Tokody, 87.)
gólszerzők: Takács Z. (58., 11-esből), illetve Ahjupera (19.), Dudás (66.)
sárga lap: Katona (4.), Varga G. (28.), Bárányos (45.), Takács Z. (48.), Kiss T. (86.), illetve Völgyi (12.), Dudás (67.), Trajkovic (69.), Tokody (87.)

Gyorsan vezetést szerezhetett volna a Győr, de az ötödik percben megítélt büntetőt - amely már a negyedik volt tavasszal a Vasassal szemben - Babic fölé bombázta. A vendégek lendületét nem törte meg a kihagyott 11-es, és Ahjupera gyönyörű fejesével előnybe kerültek. Az angyalföldieknek nem volt komoly helyzetük az első félidőben.

A fordulást követően valamivel aktívabb lett a hazai csapat, és Takács büntetőjével egyenlített, de a csereként beállt Dudás néhány perccel a pályára lépése után két Vasas-védőt is csúnyán átverve a hálóba lőtt.

"Furcsa, hogy azzal kezdődik a meccs, hogy nincs meg a sportorvosija az egyik játékosomnak, itt kész káosz van, itt már mindent lehet" - mondta Urbán Flórián, a Vasas vezetőedzője a bajnoki után a Sport TV-nek. "Persze ettől még nagyobb akarattal kellene kimenni a pályára a játékosaimnak, de először is ki kellene derülni, hogy ki a gazda itt, ki felel a labdákért és ki a sportorvosi igazolásért."