Vágólapra másolva!
A Huszti Szabolcs vezérletével született Hannover-győzelem után a német sajtóban kiemelt téma a magyar szélső által összeszedett piros lap.

"Nem ismertem a szabályt, nem gondoltam, hogy ugyanazért a gólörömért kétszer kapok sárga lapot" - idézte a Kicker Husztit a Werder elleni 3-2-es hannoveri győzelem után.

A magyar játékos egy gól és egy gólpassz után a hajrában egy ollózással döntötte el a meccset, a találat után a mezét levéve a kerítésen ünnepelt, amiért két sárgával kiszórta a bíró. Deniz Aytekin döntését Huszti edzője elfogadta, ugyanakkor nem bírálta játékosát. "Mindig jó hatása van, ha a játékosok pozitív érzelmeket közvetítenek" - fogalmazott a Hannovert irányító Mirko Slomka.

Forrás: AFP/Odd Andersen
Huszti nem gondolta, hogy duplán fog bűnhődni

A 34 éves játékvezető nem szívesen osztotta ki a lapokat Husztinak. "Sajnálom, de így szól a szabály, nem kezelhettem másként az esetet" - mondta Aytekin.

A Hannover kapusa azonban nem értett vele egyet. "A sporiból hiányzott egy kis érzés ebben a helyzetben" - fogalmazott a kétszeres válogatott Ron-Robert Zieler.

A piros lapról Markus Merket is megkérdezték, a korábbi neves játékvezető megvédte kollégáját, de jogosnak tartja a vitát. "Ez dupla sárga volt, Aytek helyesen döntött. Most érthetően fellángol majd a vita a szabályról, amit sokan elmebetegnek tartanak. Lehet róla vitatkozni, de ez nem a bírók dolga."

A heves reakciókat az is mutatja, hogy a Kicker szurkolói szavazást indított arról, hogy Huszti piros lapja miatt vajon meg kell-e változtatni a gólörömre vonatkozó szabályokat.