Vágólapra másolva!
A Barcelona 2-0-ra legyőzte idegenben a Benficát a Bajnokok Ligájában, Tito Vilanova vezetőedző azonban rendkívül csalódott azután, hogy Carles Puyol ismét megsérült.

A találkozón a sérüléséből visszatért Carles Puyol ráesett a kezére, könyök- és vállsérülésről is szólnak az első hírek, mindenesetre az esetről készült brutális videót elnézve biztos, hogy újabb hetekre kidőlt a csapatkapitány, így nem játszhat többek között a Real Madrid elleni hétvégi rangadón sem.

"Állandóan ezzel a gonddal küzdünk" - kezdte a meccs utáni sajtótájékoztatón Tito Vilanova. "Valamelyik középső védőnk mindig megsérül, így olyan játékosokat kell odatenni, akiknek nem ez a posztjuk. Puyolnak sem ez az első sérülése ebben a szezonban, és bár még nem tudjuk, hogy mennyit kell kihagynia, nagy érvágás nekünk a hiánya."

Forrás: AFP/Francisco Leong

Vilanova a Benfica elleni meccsről elmonta, hogy nem volt tökéletesen elégedett a játékkal, de a három pontnak örül, amelyet elhoztak Lisszabonból.

Alexis Sánchez az idén még nem lőtt gólt a Barcelonában, de az edző emiatt nem aggódik. "Alexis ma is rengeteget küzdött, és látni rajta, hogy folyamatosan fejlődni akar. Fabregasnak sem ment egy darabig, de sokat dolgozott ő is, és mostanra a csapat egyik legjobbja lett, ugyanezt várom el Alexistől is. A Real Madrid elleni meccsről még nem szeretnék nyilatkozni, kemény találkozó lesz, de először regenerálódnunk kell az elmúlt két meccs után."

Jorge Jesus, a Benfica vezetőedzője így nyilatkozott az elveszített BL-összecsapás után: "A világ legjobb csapata ellen játszottunk, egy olyan csapat ellen, amely minden meccsen 70 százalékban birtokolja a labdát. Ennek ellenére jól teljesítettünk az első félidőben, és nem érdemeltük meg, hogy ilyen gyorsan hátrányba kerüljünk, de onnantól kezdve már nem nem volt esélyünk."

A Barcelona - akárcsak a bajnokságban - hibátlan teljesítménnyel vezeti BL-csoportját két forduló után, míg a Benfica egy döntetlennel és egy vereséggel áll.