Vágólapra másolva!
Másodszor támadtak fegyveresek Marek Hamsíkra, a Nápoly szlovák focistájára a városban. Ezúttal is a Rolexét vették el tőle, amely tízezer eurót, közel hárommillió forintot ér.

Marek Hamsíknak nem elég, hogy csapata, a Napoli 0-0-t játszott a Sampdoriával, és a 74. percben Sergio Romero kapufára tolta a lövését, a meccs után egy órával kirabolták a San Paolo-stadion előtt.

A szlovák válogatott focista BMW-je mellett megállt egy robogó, rajta három, maszkot viselő emberrel. Az egyikük bezúzta az ablakot, fegyvert fogott Hamsíkra, és a tízezer eurót érő Rolex Daytona óráját követelte. A játékos odaadta, a motor elhúzott. Hamsíkot nem először rabolták ki Nápolyban: 2008 decemberében ugyancsak az óráját kérték el tőle. Bár elterjedt, hogy a bűnözők visszaadták az órát, amint kiderült, kit raboltak ki, ám ezt Hamsík cáfolta: "Ez a hír nem igaz. Nagyon sajnáltam azt az órát, a kedvenc Rolexem volt, és jó sokba került."

Még ha vissza is kerülne hozzá valamelyik óra, az életveszélyes fenyegetés traumája biztosan megmarad még egy ideig. 2011-ben pedig még rosszabb történt: az akkor várandós felesége autóját rabolták el, igaz, ezt később műholdas nyomkövetéssel megtalálták.

Hamsík egyelőre nem nyilatkozott az ügyről, de a nővére, Miska a Twitteren azt írta: "Ez már a harmadik eset. Undorító."

A szlovák focista öt és fél idény alatt 61 gólt lőtt a Napoli színeiben, igazi közönségkedvencnek számít, a szerződése 2016-ig köti a klubhoz.

Korábban más nápolyi sztároknak is meggyűlt a baja a bűnözőkkel: Ezequiel Lavezzi barátnőjét rabolták ki, Edinson Cavani elköltöztette a családját, miután betörtek hozzájuk, és Valon Behramit is kifosztották.