Vágólapra másolva!
Idegenben lőtt góloknak köszönhetően a Montreal Impact labdarúgócsapata nyert meg a Canadian Championshipet, az észak-amerikai profi ligákban szereplő kanadai együttesek négyes döntőjét, miután a fináléban a hazai 0-0 után 2-2-re végzett a Vancouver Whitecaps otthonában.

A Canadian Championshipben négy csapat szerepelhet, az észak-amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben induló Montreal Impact, a Toronto FC, illetve a Vancouver Whitecaps, valamint az FC Edmonton, amely a 2009-ben alapított, egy osztállyal alacsonyabbnak számító NASL (North American Soccer League) tagja.

Az elődöntőben a Montreal 6-2-es összesítéssel verte a Torontót (0-2, 6-0), míg a Vancouver 5-3-mal múlta felül az Edmontont (3-2, 2-0).

A döntő első, május 16-i, montreali összecsapása nem hozott gólt, a csütörtöki visszavágó 2-2-es eredményével viszont az Impact lehetett boldogabb.

http://www.youtube.com/embed/RdzlDpVDBnU?rel=0


A Montreal keretében több ismert játékos is van, a fináléban is játszott a 76-szoros olasz válogatott világbajnok, Alessandro Nesta, illetve két honfitársa, a szintén válogatott Matteo Ferrari és Marco Di Vaio is. A csapat győzelmével kivívta az indulási jogot a CONCACAF-zóna augusztusban rajtoló Bajnokok Ligájában.

Az eddigi bajnokok:
2008: Montreal Impact
2009: Toronto FC
2010: Toronto FC
2011: Toronto FC
2012: Toronto FC
2013: Montreal Impact