Társoldalunk:

Pölöskey intézte el az MTK-t

2013.08.24. 21:07

A Pécs 1-0-ra nyert az MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján, s ezzel megszerezte első győzelmét.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
MTK Budapest - PMFC-Matias 0-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, v.: Németh Á.
MTK Budapest: Groppioni - Nagy T., Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes - Vass, Poór, Kanta J., Pölöskei Zs., Bese (Horváth P., 48.) - Ladányi (Pál A., 67.)
PMFC-Matias: Gőcze - Fodor, Romic, Balogh B., Nagy J. - Márkvárt (Jocic, 64.), Szatmári L. (Városi, 90.), Horváth A., Mohl - Pölöskey P., Frőhlich (Wittrédi, 73.)
gólszerző: Pölöskey P. (46.)
sárga lap: Nagy T. (43.), illetve Fodor (23.), Márkvárt (59.), Pölöskey P. (62.)

A találkozó elején az MTK volt kezdeményezőbb, ami egy kapufában nyilvánult meg, de aztán a Pécs is feléledt, egyszer pedig a hazaiakat is a keresztléc mentette meg a góltól. A félidőhöz közeledve alábbhagyott a lendület, így a szünetig nem esett gól.

A folytatás viszont azonnal egy pécsi találattal indult, a héten igazolt, és egyből a kezdőcsapatba tett Pölöskey Péter talált be. Ezt követően a vendégek az eredmény tartására törekedtek, s az MTK hiába próbálta fokozni a tempót, a lendülete nem tartott sokáig, így a vendégek végül szervezett védekezésüknek köszönhetően három ponttal távoztak a Hidegkuti Stadionból.